Nürburgring: Black Falcon Mercedes heer en meester tijdens de prekwalificatie

Black Falcon - Mercedes SLS GT3Black Falcon - Mercedes SLS GT3
Dat de McLaren MP4-12C nu uitgegroeid is tot één van de snelste GT3 wagens bleek bij de vrije trainingen waar Demoustier met ART GP wagen en Bell met Gulf McLaren de twee snelste tijden neerzetten. Tijdens de prekwalificatie kregen we echter een volledig ander scenario voorgeschoteld, ditmaal was het Mercedes dat onklopbaar was en Black Falcon plaatste zijn beide wagens op de eerste startlijn. Best geplaatste Belg was Greg Franchi met een derde tijd voor de Vita4One BMW Z4.
Tot op heden konden de Mercedes SLS weinig brokken maken dit jaar in de BES en met het wegvallen van KRK werd er nog maar weinig verwacht van de overgebleven wagens met de ster. Het was dan ook verrassend dat deze namiddag de Beide Black Falcon SLS weg reden van de concurrentie en de twee snelste tijden lieten optekenen. De in de Pro klasse ingeschreven bolide van Parisy/Bleekemolen/Cheng reed in 1:57.952 de snelste tijd en was daarmee 46 duizendste van een seconde sneller dan het Pro-Am exemplaar van Jans/Morley/Edwards. Best of the rest was de Vita4One BMW Z4 van Lauda, Kechele en onze landgenoot Greg Franchi. De top vijf werd vervolledigd door de twee Porsche’s van Hassid/Beltoise en Westbrook/Riegel/Stursberg.

De snelste McLaren was ditmaal het Gulf Racing UK exemplaar van Bell/Wainwright met de zesde tijd. Na de Ferrari van Griffin/Cameron was het de MP4-12C van het Boutsen Ginion Racing met Verdonck/Ara/Franchitti die de tweede snelste vertegenwoordiger was van het Britse merk. Ook op de volgende vier plaatsen vinden we Belgen terug, Machiels werd negende met de AF Corse Ferrari, Leinders en Martin tiende met de Marc VDS BMW, Goossens elfde op de ProSpeed Porsche en Ide twaalfde met een AF Corse Ferrari. De Audi’s waren iets minder snel en de WRT R8 LMS ultra van Vanthoor werd als twintigste geklasseerd terwijl de tweede wagen van het team de zestiende tijd reed. Daartussen met een achttiende tijd vinden we de BMW Z4 van Longin/Hezemans/Moser terug. Verder noteren we nog Derdaele/Soulet (ProSpeed Porsche) met een eenendertigste, Thiry/Mondron met een vijfendertigste, Latinne/Dupont/Verbergt met een negenendertigste en Kelders met een vijfenveertigste tijd. MotoGP ster Valentino Rossi belandde met zijn Ferrari op de vijftiende plaats. Vijfenveertig wagens namen deel aan de prekwalificatie. Morgen wordt eerst voor de race nog de kwalificatiesessie afgewerkt en mogelijk wordt de vandaag bepaalde hiërarchie dan weer volledig overhoop gegooid.  


Foto: Vincent Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op zaterdag 22 september 2012 om 20:58


Andere publicaties op Racingworld.be...