Donington: Druk GT weekend zorgt voor verschuivingen bij de rijderbezettingen

British GT - Donington 2011British GT - Donington 2011
Het wordt een uitzonderlijk druk weekend voor de GT racerij, zowel de ADAC GT Masters, het Franse GT Tour, het Britse GT kampioenschap als de GT Open komen in actie, het WEC komt komt uit in Bahrein en bovendien heeft het WK GT1 de vervangrace voor India voorzien voor dit weekend op het circuit van Donington. Dit brengt sommige teams die in verschillende competities actief zijn in moeilijkheden met hun rijderbezettingen, met als gevolg dat we weer enkele pilotenwissels voorgeschoteld krijgen.
AF Corse komt uit zowel in het WEC in Bahrein als op Monza bij de GT Open, als op Donington bij het WK GT1. Gianmaria Bruni die nog aanspraak maakt op de GT Open titel zal aan de start komen in Monza en niet in het WEC. In Bahrein zal hij aan het stuur van de F458 GTE vervangen worden door Toni Vilander. Vilander die verleden weekend nog won op de Nürburgring zal dus de finale van het GT1 kampioenschap missen en wordt in Donington dan weer vervangen door Marco Cioci.

Ook WRT Audi is op twee fronten actief in Frankrijk en natuurlijk ook te Donington. Als rijder bij Audi France zal Stéphane Ortelli actief zijn in Le Mans voor de GT Tour finale. WRT moest dus op zoek naar een nieuwe teammaat voor Vanthoor en dat wordt de Brit Adam Carroll, die bij de BES race op Silverstone nog de pole wist te veroveren voor Vita4One.


Foto: British GT


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT1 op donderdag 27 september 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...