Donington: Bartels/Buurman zetten hun titelambities kracht bij met snelste tijd bij vrije trainingen

Vita4One Racing Team - BMW Z4Vita4One Racing Team - BMW Z4
Het wordt een uitermate druk GT weekend met ADAC GT, Brits GT, Frans GT en GT Open maar vooral ook de ultieme manche op Donington van het FIA GT1 wereldkampioenschap. De race op Britse bodem zal beslissend zijn voor het toedelen van de laatste WK titels want vanaf volgend jaar verdwijnt het FIA GT1 WK en steekt Ratel zijn energie in het nieuwe Sprint kampioenschap. Donderdag vonden al de vrije trainingen plaats en het was uiteindelijk het duo Bartels/Buurman dat zich het snelste toonde en alzo zijn titelambities onderstreepte.
All-Inkl Münnich Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #38All-Inkl Münnich Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #38
Basseng/Winkelhock komen dit weekend in Donington aan de start met één punt voorsprong in het pilotenkampioenschap op Bartels/Buurman. De titelduel zal zich hoogstwaarschijnlijk afspelen tussen beide equipes alhoewel het HEXIS duo Makowiecki/Dusseldorp nog een minieme kans heeft om met de titel te gaan lopen indien beide voorgaande equipes pech kennen. Buurman/Bartels lieten al snel merken dat zij klaar zijn voor de strijd en lieten bij de vrije trainingen de snelste dagtijd optekenen in 1:27.893. In de eerste sessie liet Carroll zien dat hij een goede aanwinst is voor WRT Audi door de R8 ultra die hij deelt met Vanthoor naar de snelste sessietijd te loodsen. De Mercedes toonde zich heel wat minder competitief dan de BMW en Basseng/Winkelhock moesten zich tweemaal neerleggen bij een achtste tijd. Basseng zag bovendien zijn bolide stilvallen tijdens de tweede sessie, geen goed vooruitzicht voor het verdere weekend.  

WRT - Audi R8 LMS ultra WRT - Audi R8 LMS ultra
Nadat de McLaren’s zich eerder op de achtergrond hielden bij de eerste sessie sloot de wagen van Makoiecki/Dusseldorp de dag uiteindelijk af met de tweede chrono. Na de snelste tijd te hebben gereden in de eerste sessie eindigden Vanthoor/Carroll uiteindelijk met de vierde chrono na de Mercedes van Pastorelli/Jäger. Jarvis/Stippler kwamen uit op een vierde en zevende tijd in de twee sessies. Enzo Ide sloot af met de zesde tijd nadat zijn Ferrari in de morgen de zevende tijd reed. De tweede AF Corse bleef steken op de elfde en voorlaatste tijd nadat Cioci, die Vilander vervangt, van de baan ging. Er staan dit weekend 12 wagens aan de start daar Reiter Engineering slechts één wagen inzet na de crash van Bleekemolen verleden week, Kox/Rosina vorige week nog winnaars van de kwalificatierace sloten af met de vijfde tijd.


Foto: Ebrey/SRO


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT1 op donderdag 27 september 2012 om 23:09


Andere publicaties op Racingworld.be...