Zuid-Korea: Red Bull een maat te sterk voor tegenstanders tijdens de vrije trainingen

Sebastian Vettel - Red Bull RacingSebastian Vettel - Red Bull Racing
De trend die vorige week werd ingezet bij de Grote Prijs van Japan zet zich door in Korea, de Red Bull is veruit de snelste wagen van het veld. Vettel en Webber bleken dan ook de snelste tijden neergezet te hebben na afloop van de vrije trainingen. Even gaf Hamilton nog de illusie een vuist te kunnen maken door de snelste te zijn na de eerste vrije training, maar in de namiddag zakte de Brit weg naar de achtste plaats.
In de namiddag was het Vettel die in alle omstandigheden de snelste was en op de super zachte banden zette hij een tijd neer van 1:38.832 neer. Zijn teammaat Mark Webber was de enige die het ritme van de wereldkampioen kon volgen en gaf slechts 32 duizendsten toe. Alonso was the best of the rest maar volgde met zijn Ferrari op drie tienden. Jenson Button toonde zich de beste van de McLaren boys met de vierde tijd en hij werd gevolgd door Schumacher die goed voor de dag kwam. Massa zette zijn goede prestaties van de laatste tijd verder met een zesde tijd en was daarmee sneller dan Rosberg en vooral Hamilton die zijn prestatie van de voormiddag niet kon herhalen. Op de zachte banden was de McLaren niet in balans en Hamilton kon aldus niet aanklampen bij de top. De top tien werd vol gemaakt door Nico Hülkenberg en Kimi Räikkönnen, maar de Lotus verloor al meer dan een seconde op Vettel.

Grosjean toonde zich opvallend koest en reed de elfde tijd voor Bruno Senna en Paul di Resta. De Sauber’s kwamen minder competitief voor de dag dan op Suzuka en Kobayashi en Perez moesten zich tevreden stellen met de veertiende en vijftiende tijd net voor de beide Toro Rosso’s. Op de Marussia van Charles Pic zal de motor moeten gewisseld worden, de negende van het seizoen wat betekend dat de wagen tien plaatsen terug wordt gezet op de grid. Dit zal wel niet gebeuren daar Pic niet weggeraakte van de laatste startlijn en dus ook morgen achteraan zal bengelen. Opvallend nieuws in de paddock was het bericht dat tegen Vijay Mallya, de Indische eigenaar van Force India, een arrestatie bevel loopt in zijn land wegns het uitschrijven van ongedekte cheques. Zijn vliegmaatschappij Kingfisher staat op de rand van het bankroet en zou nog 1.4 miljoen Euro moeten betalen aan de Rajiv Gandhi vlieghaven.


Foto: Pirelli


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 12 oktober 2012 om 22:23


Andere publicaties op Racingworld.be...