Racing Festival: Race 2: Nabeschouwing van de organisatoren op de Belgen

VEKA Racing - Ferrari F430 GT2VEKA Racing - Ferrari F430 GT2
Onder een bewolkte hemel, maar een droog circuit van Spa-Francorchamps werkten de deelnemers uit de Supercar Challenge powered by Dunlop hun tweede wedstrijd van het weekend af, goed voor heel wat spanning en spektakel. De zege ging naar Robert De Graaff en Philippe Ribbens op de Viper SRT10 GT2, de auto die gisteren nog de pole positie realiseerde, maar vervolgens uitviel met technische problemen. Franz Lamot en Koen Wauters reden een fraaie inhaalrace, kwamen terecht op een achtste eindplaats en waren daarmee de beste Belgen in de wedstrijd.
Ook vandaag beleefde Koen Wauters geen vlekkeloze openingsstint. “Ik ging in de fout in de opwarmronde, omdat de banden op mijn Ferrari niet op temperatuur waren. Ik vertrok bijgevolg op plaats 36 en moest me dus een weg naar voor banen. Het tempo was wel goed en ook Franz Lamot stond zijn mannetje in dit uiterst competitieve veld.

Van Herk Racing - Mazda 3 SilhouetteVan Herk Racing - Mazda 3 Silhouette
Werner Van Herck, aan het stuur van de Mazda 3, was wel aan het feest en won zelfs de GTB-divisie, na een sterke inhaalrace en een inhaalbeweging in de allerlaatste ronde van de wedstrijd! “Ik ging voorbij aan de Porsche van Erol Ertan in de Dubbele Linkse en nam prompt vijf seconden voorsprong, om even later de overwinning te kunnen vieren op het podium. Fantastisch.”

Spork Racing Team - Seat Leon SupercopaSpork Racing Team - Seat Leon Supercopa
Ook Jimmy Adriaenssens, die vandaag zijn verjaardag viert, was een gelukkig man na de race van vandaag. De man van Brasschaat mocht samen met zijn Britse ploeggenoot David Nye opnieuw plaatsnemen op het podium, na een derde plaats bij de SEAT en een achtste plaats in de Supersport-klasse. Jonas De Kimpe en Vincent van Paemel vertrokken na de opgave van gisteren als allerlaatste en klommen, na een erg amusante wedstrijd, op naar een vierde plaats bij de SEAT.

JR Motorsport  - BMW M3 SilhouetteJR Motorsport - BMW M3 Silhouette
Steve Vanbellingen en Bert Redant beleefden niet het succes van gisteren, maar met een vijfde plaats in de GT-categorie trokken de BMW-rijders toch gelukkig weer huiswaarts. Bovendien slaagde JR Motorsport er eindelijk in om een efficiënte afstelling te vinden voor de Dunlop-banden en dat vertaalde zich in een sterke prestatie doorheen het weekend.

Steve Matthijssen kwam weer in actie op de Porsche 997 cup van RaceArt, maakte twee plaatsen goed en kwam uiteindelijk als vijfde over de streep in de GTB-klasse.

DVB Racing - Chrysler Viper GTS-RDVB Racing - Chrysler Viper GTS-R
Niet iedereen kende evenveel meeval in deze tweede race van de Supercar Challenge powered by Dunlop. Zo had Wim Lumbeeck, gisteren nog beste Belg in de wedstrijd, af te rekenen met een olielek op de Viper GTS-R van DVB Racing. Het team besloot uit voorzorg om de auto aan de kant te houden en hoopt er in Assen opnieuw bij te zijn. In dat geval wordt Lumbeeck bijgestaan door niemand minder dan Rob Kamphues.

Traxx Racing Team - Seat Leon SupercopaTraxx Racing Team - Seat Leon Supercopa
Chris Voet en Bart Van den Broeck namen een goede start in de SEAT Leon Supercopa, maar na een onbezonnen beweging van een andere deelnemer kreeg de auto een tik en verloor heel wat snelheid. Het team werd nog vijfde bij de SEAT, maar een beter resultaat behoorde zeker tot de mogelijkheden.

Deldiche Racing - Lotus 2/11 GT4Deldiche Racing - Lotus 2/11 GT4
Luc De Cock zag een eventueel podium in rook opgaan nadat een riem van de waterpomp het begaf op de Lotus 2/11. Er zat niets anders op dan de handdoek in de ring te werpen. Ook Philippe Bonneel en Bruno Vermote zagen het einde van de race niet. Bonneel parkeerde de BMW E90 langs het circuit na mogelijke problemen met de versnellingsbak. “Ik had opeens geen tractie meer, onbegrijpelijk. Het team moet nog uitzoeken wat het probleem precies was, de versnellingsbak is een mogelijkheid, maar ook de cardan of het differentieel kunnen de oorzaak zijn van het probleem.”

MTE Racing - ZilhouetteMTE Racing - Zilhouette
Pascal Nelissen Grade en Patrick Poncelet kregen net als gisteren technische problemen op de BMW 1 Silhouette. Ook hier lijkt de versnellingsbak de boosdoener. Poncelet en Nelissen Grade kwamen op Francorchamps proeven van het kampioenschap en werden aangenaam verrast. “Een pluim voor de organisatoren”, zo sloot Patrick Poncelet af.

In de GT-categorie triomfeerde Shaun Balfe voor de tweede maal dit weekend in de Ferrari 458 Challenge en in de Supersport-klasse ging de zege naar de SEAT Leon Supercopa van Marcel Norbert. In Sport 1 kregen we met Priscilla Speelman een vrouwelijke deelneemster op het hoogste trapje van het podium. Speelman wordt op de BMW 130i bijgestaan door John van der Voort.

Tekst & foto's: Supercar Challenge press


   Dit artikel werd gepubliceerd op zondag 14 oktober 2012 om 18:40


Andere publicaties op Racingworld.be...