Felipe Massa nog een jaar langer bij Ferrari

Felipe Massa - FerrariFelipe Massa - Ferrari
Ferrari heeft vandaag aangekondigd dat Filipe Massa ook in 2013 nog voor het Italiaanse merk zal rijden en dus opnieuw de teammaat van Fernando Alonso wordt. Het gaat om een contract met de duur van één jaar wat laat vermoeden dat Ferrari voor 2014 zal kiezen voor een andere rijder.
Het aantrekken van Perez bij McLaren en de goede resultaten die Massa bij de laatste races neerzette hebben er toe geleid dat men bij Ferrari besloten heeft om de Braziliaan nog een jaar langer in het team te houden. Sergio Perez was volgens de wandelgangen lange tijd kandidaat voor het tweede zitje bij Ferrari, maar toen de Mexicaan aankondigde dat hij van Sauber naar McLaren verhuisde, stegen de kansen van Massa om zijn stuur te behouden aanzienlijk. Zijn goede recente prestaties en voornamelijk zijn eerste podium van het jaar op Suzuka gaven uiteindelijk de doorslag.

Ferrari benadrukt dat het slechts gaat om een overeenkomst voor één jaar wat laat vermoeden dat men voor 2014 op een andere rijder mikt. Volgens de BBC zou het gaan om Sebastian Vettel die vanaf 2014 naar het merk met het steigerende paard zou verkasten.

Foto: Georges De Coster


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 16 oktober 2012 om 20:04


Andere publicaties op Racingworld.be...