PLM: Rebellion Lola op pole - Morgan van Baguette snelste LMP2

Neel JaniNeel Jani
Neel Jani is er in geslaagd om de Rebellion Lola Toyota op de pole te zetten voor de Petit Le Mans wedstrijd die zaterdag plaatsvindt op het circuit van Road Atlanta. Daarmee laat de Lola bij zijn gastoptreden de leider in het ALMS kampioenschap, de HPD van Muscle Milk Pickett Racing, achter zich. Bij de LMP2's was de snelste tijd voor de Morgan Nissan van onder meer onze landgenoot Bertrand Baguette, terwijl bij de GT's de snelste tijden gingen naar beide Ferrari's van Extreme Speed Motorsport.
Al van bij de vrije trainingen wisselen de Rebellion Lola en de Muscle Milk HPD mekaar bovenaan de tabellen af, maar bij de bepalende kwalificatiesessie slaagde de Duitser Luhr er niet in om met de HPD ARX-03a onder de tijd te gaan die Neel Jani reed op de Rebellion Lola. Rebellion, dat tussen twee WEC manches in, zijn reservewagen inzet  voor Jani, Prost en Bellichi liet dus alle regelmatige ALMS deelnemers achter zich vertrekt zaterdag dus van op de pole voor het trio Luhr/Graf/Dumas. De derde tijd viel logischerwijs in handen van de LMP1 Lola B12/60 van het Dyson Racing met Smith/Dyson/Kane als rijders. Burgess/Patterson/McMurry reden op de vierde en laatste LMP1 de vierde tijd.

Olivier Pla - Oak RacingOlivier Pla - Oak Racing
Bij de LMP2’s was de OAK Morgan Nissan bij de vrije trainingen steeds vooraan te vinden en het was dan ook Olivier Pla die de wagen bij de kwalificatie op kop zette in zijn klasse met een vijfde tijd algemeen. Pla deelt het stuur van de wagen met onze landgenoot Bertrand Baguette en teambaas Jacques Nicolet. Ook op de tweede startplaats in de klasse vinden we met de wagen van Conquest Endurance een Morgan Nissan terug, hier was het Martin Plowman die de snelste wist neer te zetten. De Level 5 HPD ARX-03b van Tucker/Franchitti/ Franchitti was derde snelste in zijn categorie ging drie teams uit de ELMS vooraf met in volgorde de Murphy Prototypes Oreca, de Greaves Motorsport Zytek en Thiriet by TDS Racing Oreca. Deze laatste wagen wordt op de grid echter vooraf gegaan door de Deltawing die de tiende tijd algemeen klokte. De bolide lijkt volledig hersteld na de crash eerder deze week. Op de dertiende startplaats vinden we de snelste LMPC terug, de wagen van Merchant Services Racing met Marcelli/Downs/Ducote.

Extreme Speed Motorsports was al zijn tegenstanders te snel af bij de Gt’s en plaatste zijn beide Ferrari F458 Italia’s vooraan. Brown/Cosmo/Lazzaro en Sharp/van Overbeek/Vilander gingen de BMW E92 M3 van Müller/Auberlen/Summerton vooraf. Marc Goossens deed het uitstekend en zette de Viper op de zesde plaats na de beide officiële Corvette’s. Nicolas Armindo schonk de pole bij de GTE-Am aan het IMSA Performance Matmut team en de pole in de GTC klasse ging dan weer naar een andere Porsche met de 911 GT3 Cup van het Alex Job Racing met MacNeil/Keen/von Moltke.

Foto: Rebellion Racing/John Dagys


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ALMS op zaterdag 20 oktober 2012 om 00:13


Andere publicaties op Racingworld.be...