Suzuka: Alain Menu schenkt Chevrolet WK-titel dankzij pole

Yvan Muller - Alain Menu - Robert HuffYvan Muller - Alain Menu - Robert Huff
Nadat het al geruime tijd duidelijk was dat Chevrolet dit jaar de beide titels zou grijpen in het WK voor toerismewagens, heeft Alain Menu het Amerikaanse merk nu ook de mathematische zekerheid op de titel bij de constructeurs bezorgd. De Zwitser was wederom de snelste van de drie RML-Chevrolet rijders en bleef in de tweede kwalificatie respectievelijk Yvan Muller en Robert Huff voor. Alex MacDowell maakte het Chevrolet-feestje voorlopig compleet door als vierde af te klokken in zijn Bamboo-Cruze, een prestatie die tevens de eerste plaats bij de Independents waard is. Onze Noorderbuur Tom Coronel klopte als zevende af, na respectievelijk een indrukwekkende Mehdi Bennani en Gabriele Tarquini.
Dankzij de kwalificaties is Chevrolet dus zeker van de wereldtitel bij de constructeurs, al moet gezegd dat het merk met de strik in feite niet bepaald met zware concurrentie kreeg af te rekenen. De RML-crew had de zaakjes keurig op orde, het ganse seizoen lang. Dankzij zijn tweede chrono, neemt Yvan Muller overigens de kop over in de tussenstand bij de rijders; de Fransman heeft één streepje bonus op teamgenoot Robert Huff.

Tiago Monteiro parkeerde zijn Honda Civic op een enigszins indrukwekkende elfde plaats. De Portugese ex-Formule 1 rijder gebruikte al zijn sets nieuwe banden in Q1, maar belandde in de eerste wedstrijd voor de Civic dus net niet op de pole voor de tweede wedstrijd. Die eer valt Stefano D'Aste te beurt, de Italiaan heeft dankzij zijn tiende chrono de pole voor race 2 beet.

Darryl O’Young was snel onderweg, met zicht op de pole, maar verknalde vanwege een fout in de laatste sector zijn kansen op de beste startpositie. Nieuwkomers Hiroki Yoshimoto scoorde een zeventiende startplaats, terwijl René Münnich and Masaki Kano de laatste rij op de grid delen.

Foto: Chevrolet


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zaterdag 20 oktober 2012 om 16:37


Andere publicaties op Racingworld.be...