Hockenheim: BMW haalt titel binnen in eerste seizoen na terugkeer

Bruno Spengler - BMW M3 DTMBruno Spengler - BMW M3 DTM
BMW gaat na de overwinning van Spengler bij de finale op Hockenheim lopen met beide titels, die voor rijders en die voor constructeurs, en dat in pas haar eerste seizoen na een afwezigheid van 20 jaar in de klasse. Voor Paffett en Mercedes is de ontgoocheling groot, de Brit lag van het begin van het seizoen tot voor de laatste race aan de leiding van het kampioenschap, maar moet zich nu ondanks zijn tweede plaats in de race tevreden stellen met de titel van vicekampioen.
Spengler nam een zeer goede start en ging voorbij Paffet en poleman Farfus. Paffett zakte af naar de vierde stelling, maar won al snel een plaatsje. Na de eerste reeks pitstops was Paffett opgerukt naar de tweede plaat en kon de achtervolging op Spengler inzetten. De Brit haalde alles uit zijn wagen, maar kwam aan de meet  twee seconden te kort op de Canadees. Spengler en BMW halen daardoor de titels binnen en tevens gaat de kroon bij de teams naar Schnitzer BMW.

Augusto Farfus behaalde opnieuw een podiumplaats in zijn RBM BMW en werd ditmaal derde. Jamie Green, die voor de race nog een kleine kans maakte op de titel, werd vierde, voor de BMW van Dirk Werner. De eerste Audi, met Edoardo Mortara aan het stuur, vinden we terug op de zesde plaats, voor de tweede RBM BMW van Priaulx en de BMW van Hand. David Coulthard haalde bij zijn laatste race het einde niet, de Schot gaf op na een contact met de Audi van Scheider.

Uitslag DTM Finale te Hockenheim 2012

01. Bruno Spengler (Can), BMW M3, 42 ronden
02. Gary Paffett (GBr), AMG Mercedes C-Klasse
03. Augusto Farfus (Bra), BMW M3 DTM
04. Jamie Green (GBr), AMG Mercedes C-Klasse
05. Dirk Werner (Dui), BMW M3
06. Edoardo Mortara (Ita), Audi A5
07. Andy Priaulx (GBr), BMW M3
08. Joey Hand (VSt), BMW M3
09. Ralf Schumacher (Dui), AMG Mercedes C-Klasse
10. Christian Vietoris (Dui), AMG Mercedes C-Klasse

Eindstand DTM kampioenschap 2012

1. Bruno Spengler, 149 punten
2. Gary Paffett, 145 punten
3. Jamie Green, 121 punten
4. Mike Rockenfeller, 85 punten
5. Edoardo Mortara, 82 punten

Foto: BMW AG


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op zondag 21 oktober 2012 om 20:07


Andere publicaties op Racingworld.be...