GT Tour: WRT zet de grote middelen in voor de finale van het kampioenschap

Team Audi France - Audi R8 LMS ultraTeam Audi France - Audi R8 LMS ultra
Dit weekend wordt de laatste race gereden van de GT Tour, het Franse GT3 kampioenschap, waar de strijd om de titel zal gaan tussen de Alméras Porsche van Anthony Beltoise en Henry Hassid en de Sofrev-ASP Ferrari van Olivier Panis en Eric Debard. In dit kampioenschap verzorgt het Belgische WRT de inzet van de Audi R8 LMS ultra van het Team Audi France. Voor deze finale te Paul Ricard verdubbelt Audi France haar inzet tot twee wagens, terwijl het team onder de naam van WRT Audi nog een derde wagen inzet.
Bij de vorige manches kwam het door WRT ondersteunde Team Audi France met één wagen aan de start voor Stéphane Ortelli en David Hallyday. Het duo kende echter veel pech en is niet langer meer in koers voor de titel. Toch wil het team het seizoen in schoonheid eindigen en zet daarvoor een tweede wagen in onder de kleuren van de Franse invoerder voor de officiële DTM Audi piloot Adrien Tambay en Karim Doguet, de laureaat van de Audi GT Expérience. Bovendien komt er nog een extra Audi aan de start maar onder de vlag van WRT Audi met aan het stuur een van de oprichters van het team, Yves Weerts, en niemand minder dan Laurens Vanthoor. Herinner u dat Weerts al met succes het stuur nam van een WRT Audi R8 bij de twee eerste manches van het BRCC alsook bij de FIA GT3 manche op het circuit van Navarra.

Ook Saintéloc Audi brengt drie wagens aan de start en heeft hiervoor de kampioenen van 2006, Soheil Ayari en Bruno Hernandez terug herenigd op één van de wagens. Een van de attracties van de race wordt de deelname van negenvoudig rallykampioen Sébastien Loeb aan het stuur van een McLaren MP4-12C in de kleuren van Red Bull. Deze wagen die ingezet wordt door het Loeb Racing team is in feite één van beide wagens van het Von Ryan Racing uit de BES. Ook terug van de partij is het herrezen Graff Racing dat zijn Mercedes SLS inzet voor GP2 rijder Nathanaël Berthon en Nicolas Metairie.

Foto's: GT Tour & Marnik Mouchaers & Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op donderdag 25 oktober 2012 om 07:00


Andere publicaties op Racingworld.be...