Hülkenberg naar Sauber - Toro Rosso bevestigt Ricciardo en Vergne voor 2013

Nico Hulkenberg - Force IndiaNico Hulkenberg - Force India
Langzaam vallen de puzzelstukjes betreffende de rijderbezetting voor volgend seizoen op hun plaats. Vandaag kondigde Sauber aan dat de Duitser Nico Hülkenberg het team vervoegt na één jaar bij Force India gereden te hebben en wat later op de dag was het de beurt aan Toro Rosso om bekend te maken dat de huidige rijders, Ricciardo en Vergne, ook volgend seizoen nog voor het team rijden.
Al enkele dagen liep het gerucht dat Hülkenberg Force India volgend jaar zou omruilen voor Sauber en vandaag volgde dan ook de bevestiging. De talentvolle Duitser begon Formule 1 carrière in 2010 bij Williams, waar hij echter na een tegenvallend seizoen aan de kant geschoven werd ten voordele van Pastor Maldonado. Dit jaar kreeg hij echter de kans om terug te keren bij Force India en zette enkele mooie prestaties neer, onder meer bij de Grote Prijs van België waar hij als vierde over de streep kwam. Nu Sauber Perez verloren heeft aan McLaren heeft het team in de Duitser een ideale vervanger gevonden. Mogelijk heeft ook de moeilijke financiële situatie waarin Force India zich actueel bevindt enige rol gespeeld bij de beslissing van Hülkenberg.

Eveneens vandaag heeft Toro Rosso laten weten dat het zeer tevreden is met de prestaties van de huidige rijders en het is dan ook geen verrassing dat zowel Daniel Ricciardo als Jean-Eric Vergne er nog een seizoen mogen bij doen bij het B-team van de Oostenrijkse energiedrank fabrikant. Beide rijders konden ondanks de mindere prestaties van de STR7 bij de laatste races geregeld in de punten eindigden en deze goede resultaten zowel als de strijdlust die beide jonge kemphanen aan de dag leggen heeft Toro Rosso ervan overtuigd beide rijders nog een jaar langer de kans te geven om zich te ontplooien.

Foto: Force India Formula One Team


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 31 oktober 2012 om 20:24


Andere publicaties op Racingworld.be...