Abu Dhabi: Vettel nipt voor de McLaren's bij de vrije trainingen

Sebastian Vettel - Red Bull Racing-RenaultSebastian Vettel - Red Bull Racing-Renault
Sebastian Vettel heeft zich nog maar eens de snelste getoond bij de vrije trainingen voor de GP van Abu Dhabi, maar de Duitser bleef ditmaal slechts nipt de McLaren's voor. Lewis Hamilton had in de morgen nog de snelste tijd neergezet, maar moest in de namiddag nipt de duimen leggen voor Sebastian Vettel. Mark Webber volgde in de tweede RB8, met in zijn zog de beide Lotus en Ferrari wagens.
McLaren lijkt zijn achterstand op de Red Bull’s enigszins weggewerkt te hebben, want al bij de eerste vrije training kwamen beide MP4-27’s vooraan postvatten. Met een tijd van 1:43.285 was Hamilton drie tienden van een seconde sneller dan zijn teamgenoot Jenson Button. Vettel klokte de derde tijd voor titelrivaal Fernando Alonso en Mark Webber.

In de namiddag gingen de tijden drastisch naar beneden en het was opnieuw Sebastian Vettel die zich op kop nestelde met een tijd van 1:41.751. De McLaren’s waren echter niet ver af en Hamilton moest slechts 168 duizendste toegeven, terwijl Button op zes tienden afklokte. Webber was vierde snelste, maar kende opnieuw problemen met zijn KERS systeem. Ook Lotus kwam goed uit de vrije trainingen, want Grosjean en Räikkönen plaatsten zich op rang vijf en zes voor beide Ferrari’s van respectievelijk Alonso en Massa. Pastor Maldonado (Williams) en Sergio Perez (Sauber) nestelden zich als laatste in de top tien.

Voor Mercedes schijnt er nog geen verbetering in het zicht te komen, want Rosberg was slechts twaalfde achter Senna en Schumacher moest zich tevreden stellen met de veertiende tijd. De Duitser werd omkaderd door beide Force India’s met Hülkenberg voor di Resta. In de morgen nam de Chinees Qing Hua Ma het stuur over van de HRT van Karthikeyan en eindigde op 7 seconden van Hamilton. Ook Max Chilton mocht de baan op in de Marussia van Pic, terwijl van der Garde present moest tekenen bij Caterham, maar problemen met de versnellingsbak verhinderden dat de Nederlander meer dan twee ronden kon afleggen.

Foto: Paul Gilham/Getty Images


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 02 november 2012 om 18:23


Andere publicaties op Racingworld.be...