GT Open: Barcelona: GPR wint bij eerste deelname in GTS klasse

GPR Aston Martin Racing - Aston Martin V12 Vantage GT3GPR Aston Martin Racing - Aston Martin V12 Vantage GT3
GPR hreft zijn intreden in het GT Open kampioenschap niet gemist, Maxime Martin en Bertrand Baguette loodsten de Aston Martin V12 Vantage GT3 naar een zesde plaats algemeen, synoniem voor de overwinning in de GTS klasse. De race werd trouwens een volledig succes voor het Britse merk, want de algemene overwinning ging naar de Villois Racing Vantage van Malucelli en Barba. Bruni behoudt dankzij een vijfde plaats de leiding in het kampioenschap, maar het Aston Martin duo Barba/Malucelli nadert tot op acht punten.
Het begin van de race werd nochtans gedomineerd door kampioenschapleider Gianmaria Bruni die de race autoritair leidde met zijn AF Corse Ferrari, maar zijn ploegmaat Frederico Leo kon dat tempo niet aanhouden en zakte weg naar de vierde plaats. Tot overmaat van ramp verloor de Italiaan op het einde nog een plaats aan de IMSA Porsche van Pilet/Narac. De IMSA Porsche was trouwens de best geplaatste wagen van het merk uit Stuttgart na de opgave van de Manthey Porsche van Tandy/Holzer.  Het podium werd vervolledigd door de Scuderia Villorba Ferrari van Lopez/Montermini, die na de pitstops nog aan de leiding kwam alvorens te moeten buigen voor de Aston Martin en de V8 Racing Corvette van Ramos Giammaria.

Na de pole gerealiseerd te hebben voor beide races ging GPR ook aan de haal met de overwinning in de 70 minuten durende eerste race. Baguette en Martin, zesde algemeen, hielden de Pro GT by Almeras Porsche van Beltoise en Armindo achter zich, terwijl de derde in de klasse, de Kessel Ferrari van Zanuttini en Gattuso de Super GT Ferrari van AT Racing, voor zich moest dulden. Noteren we verder nog de twaalfde plaats van de Team Novadriver Audi R8 LMS ultra van Giao/Vieira, die beide Seyffarth Motorsport Mercedes SLS van Wendlinger/Baumann en Seyffarth/Heyer vooraf ging. Schubert Motorsport, dat een BMW Z4 inzette, kwam met het duo Lars Stugemo/Stefan Landmann niet verder dan de vijfentwintigste plaats.

Uitslag race 1 International GT Open Barcelona

01. Álvaro Barba/Matteo Malucelli (Villois Racing Aston Martin Vantage) SGT
02. Andrea Montermini/Juan López Scuderia (Villorba Ferrari F458 Italia) SGT
03. Miguel Ramos/Raffaele Giammaria (V8 Racing Chevrolet Corvette C6R) SGT
04. Raymond Narac/Patrick Pilet (Imsa Performance Matmut Porsche 997 GT3 RSR) SGT
05. Federico Leo/Gianmaria Bruni (AF Corse Ferrari F458 Italia) SGT
06. Maxime Martin/Bertrand Baguette (GPR Aston Martin V12 Vantage) GTS
07. Anthony Beltoise/Nicolas Armindo (PRO GT by Philippe Almeras Porsche 997 GT3 R) GTS
08. Bernardo Sousa/Emanuele Moncini (V8 Racing Chevrolet Corvette C6R) SGT
09. Alexander Talkanitsa sr/Alexander Talkanitsa jr (AT Racing Team Ferrari F458 Italia) SGT
10. Marco Zanuttini/Stefano Gattuso (Kessel Racing Ferrari F458 Italia) GTS

Foto: Foto Speedy


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 03 november 2012 om 20:20


Andere publicaties op Racingworld.be...