BGDC: RPN: Voorbeschouwing van de organisatoren

Twee weken na de geslaagde meeting tijdens de 24 Uur 2CV in Spa-Francorchamps is de Belgian Gentlemen Driver's Club 2012 klaar voor de finale van het seizoen. Op zaterdag 10 november om kwart na twee, zal een wedstrijd van 125 minuten op Circuit Zolder uitsluitsel brengen over de laatste strijd in het kampioenschap en dat onder het toeziend oog van de herfstweergoden.
Ondertussen is het een traditie dat de BGDC voor een startgrid zorgt van een goede veertig wagens, iets wat niet anders is voor deze finale. Er zijn weinig nieuwigheden, op twee Westfield na die een derogatie van de RACB ontvangen hebben. De snelle Nederlander Ragnar Van Der Heijden doet het met de Luxemburger Patrick Dubois en Dries Heyman, promotor van Special Open Trophy, zit naast Benny Poelmans. Deze wagens rijden in Division 3 en zouden op het technische Zolder wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.
De Peugeot 306 van Fabrice Massin en Stéphane Spiertz kon er niet bij zijn in Spa, maar zal nu wel starten, waarschijnlijk met het oog op volgend seizoen.

Back on Track

Wie we ook terugzien zijn de Honda Civic van Jean-Didier Ronveaux, Vincent Hayon en Didier Clermont, de Porsche 944 van Léonard Licops en Pierre-Yves Paque, de Mini Cooper S van Julien en Etienne Licops, de Renault Clio III van Vincent Despriet en Yves Van Colen, en Jean-Pierre Blaise, die normalerwijze in het EK voor vrachtwagens uitkomt, maar het nu doet met de BMW M3 E36 van zijn vriend en buurman Christian Heck.
De strijd om de eindzege in Division 1 zal hoogst waarschijnlijk opnieuw gaan tussen de toppers van de klassen E en D, met een strijd tussen de BMW E36 in de kleuren van EMG Motorsport (Matty Zadnikar en Marc Neyens), en de VW Golf II van de onstuitbare Tony Kevers en Grégory Paisse. De beide Limburgers doen het op thuisterrein, maar ook de Golf voelt zich goed op Limburgse bodem!
Opgepast ook voor de snelle Renault Clio van onder meer Paul Lejeune en Kevin Caprasse. Deze laatste is een snelle jongeman en vindt op zijn weg opnieuw Sami Luka, aan het stuur van de Clio III van ADS Racing. De ex-Europese kampioen Europe KF2 kent de naam van zijn corijder nog niet, maar zal er alles aan doen om een nieuwe revelatie in BGDC te worden. Ook dat kan een effect van deze competitie zijn!
Wie ook goed uit de verf kwam in Francorchamps, was Jérémy Princenn die Joël Vanloocke en de snelle Toyota Yaris #104 terug vindt, meteen ook de favoriet in de Klasse C. Zolder zou deze wagen nog beter moeten liggen dan de Ardennen. Tegenstand komt er van de Honda Civic en Suzuki Swift, en een Duitse wagen die nog niet bevestigd is.

In de geest van de tijd

De BMW ClubSport Trophy belooft weer een strijd in de strijd te worden, met minstens vijf 325i E46 en E90. In de Ardennen zaten er 8 seconden tussen de drie eerste wagens en dat na drie uur racen! We verwachten ons op Circuit Zolder dus aan minstens evenveel spektakel. Deze Duitse bolides komen uit in de Klasse E van de D1, net als Jan De Vocht en Johan Van Loo (snellere 325i), die de omloop ook als hun broekzak kennen.
Rest er ons de Division 3, waar de Westfield het opnemen tegen onder meer de BMW M3 E36 van Blaise-Heck en ook tegen de Ford Focus RS van Gilles en Alain Ronchail, samen met Eric Duthoit. Zij kenden in Spa eindelijk geen technische kopzorgen meer en wonnen er dus. Hun doel: weer winnen. Opgepast voor de BMW van Koen De Wit (M3 E46) en Spigeleer-Grysouille (M3 E36).
Op naar een finale vol spektakel! See you in Zolder…


BGDC press


   Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 05 november 2012 om 22:31


Andere publicaties op Racingworld.be...