Kortnieuws: Fernandes verlaat Caterham F1 team - Ecclestone zet in op Magny-Cours

Tony FernandesTony Fernandes
Tony Fernandes, hoofd van Caterham F1 Team, liet aan de Engelse pers weten dat hij zijn post verlaat en overstapt naar het nieuwe Alpine/Caterham project. Bernie Ecclestone verkondigde van zijn kant dan weer dat hij een terugkeer van de Grote Prijs van Frankrijk wel ziet zitten, maar dat hij het circuit van Magny-Cours prefereert boven dat van Paul-Ricard.
Na een succesvolle carrière in de luchtvaart als oprichter van Air Asia lag Tony Fernandes mee aan de basis van de terugkeer van Team Lotus naar de Formule 1. Na een lange rechtszaak over wie nu de rechtmatige eigenaar was van de naam Lotus, Fernandes of Proton, liet de Maleisische zakenman de naam Lotus varen en doopte zijn F1 team om tot Caterham F1 Team, nadat hij de kleine Britse constructeur overnam. Nu laat de Fernandes zijn team over in de handen van een nog aan te stellen nieuwe topman om zich op een nieuw project te storten. Nog voor het einde van het jaar zal Fernandes zich concentreren op het nieuwe samenwerkingsproject tussen Caterham en Renault, het herintroduceren van de naam Alpine in het segment van de GT wagens. Fernandes voegde er nog aan toe dat als zakenman hij zich meer op zijn plaats vindt aan het hoofd van een firma dan aan dit van een raceteam.

Na de aankondiging van het verschuiven met een jaar van de introductiedatum van een GP van New Jersey, stelden de eigenaars van het circuit van Paul-Ricard zich kandidaat om de race te vervangen op de kalender van 2013 en dat ondanks zij geen steun van de Franse staat konden verwachten. Het is al van 2008 geleden dat er nog een Grand Prix in Frankrijk verreden werd en na de mislukte samenwerking met het circuit van Spa roken ze bij het circuit van Paul Ricard na het wegvallen van de Amerikaanse race hun kans om alleen door te gaan. Ecclestone, die zich voorlopig van commentaar had onthouden, verkondigde nu dat hij de terugkeer van de Franse Grand Prix wel ziet zitten, maar dat hij die eerder ziet plaatsvinden op het circuit van Magny-Cours dan op de Zuid-Franse omloop. De F1-magnaat haalde aan dat gezien hij niet langer eigenaar is van Paul-Ricard hij er geen belang bij heeft om de Formule 1 daar naar toe te brengen. Volgens hem wordt het dus Magny-Cours of niks en deze race zou dan moeten plaatsvinden op 23 juni.

Foto: Caterham F1


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 06 november 2012 om 23:15


Andere publicaties op Racingworld.be...