Nieuwe Nissan GT-R Nismo GT3 2013 voorgesteld (+ video)

Nissan GT-R Nismo GT3 2013Nissan GT-R Nismo GT3 2013
Nissan Motorsports (Nismo) heeft vandaag de geüpgrade versie van de Nissan GT-R Nismo GT3 voorgesteld. De GT-R GT3 - ook bekend onder de bijnaam Godzilla - maakte dit seizoen een bescheiden start met ondermeer een overwinning in het British GT, maar vooral het kleine aantal verkochte wagens viel op. Nissan hoopt daar nu verandering in te brengen door een aanzienlijke upgrade aan te bieden voor het seizoen 2013 die de prestaties en de competitiviteit van de wagen ten goede zou moeten komen.
Nissan GT-R Nismo GT3 2013Nissan GT-R Nismo GT3 2013
Voornaamste aandachtspunt bij Nismo was de motor die nu betere prestaties levert en bovendien ook betrouwbaarder zou moeten zijn. Om het  bijkomende vermogen goed aan de grond te krijgen werden de versnellingsbakverhoudingen herzien. Van buitenaf vallen vooral de aerodynamische aanpassingen op. Zo is de wagen voortaan uitgerust met extra downforce vleugeltjes op de hoeken vooraan, grotere openingen achter de vier wielen en een andere geoptimaliseerde positionering van de massieve achtervleugel. De afstelling van de ophanging werd aangepast aan het nieuwe aerodynamische pakket en ook de rembalans werd onder handen genomen.
 
Nissan GT-R Nismo GT3 2013Nissan GT-R Nismo GT3 2013
Geďnteresseerden in de Nissan GT-R Nismo GT3 versie 2013 kunnen vandaag hun bestelling plaatsen, maar ook de huidige eigenaars kunnen zich een update kit voor het 2012 model aanschaffen. De nieuwprijs van de wagen ligt op Ł270.000 of te wel €338.000 (ex-BTW). JRM – de Europese verdeler van de wagen – organiseert bovendien een tweedaagse testsessie met de GT-R Nismo GT3 op het circuit van Portimăo (Portugal) op 27 en 28 november waar potentiële kopers de wagen aan de tand kunnen voelen.Foto's: Nismo


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT3 op dinsdag 13 november 2012 om 11:12


Andere publicaties op Racingworld.be...