SEAT blijft klantenteams ook in 2013 steunen

SEAT plant geen officiële terugkeer naar het WTCC voor volgend jaar, daarentegen zal het Spaanse merk evenals de twee laatste jaar zijn steun aanbieden aan de klantenteams die de León inzetten in 2013. De León zal verder dienst doen en wordt van nieuwe upgrades voorzien in afwachting van het nieuwe reglement dat in 2014 van kracht wordt en dat voorziet in meer spectaculaire uitbouw van de wagens.
Voor het laatste jaar dat de Super 2000 regels van kracht zijn besloot SEAT dus om verder te vertrouwen op de beproefde León en geen nieuw model in te voeren. De León werd dit jaar al voorzien van verbeteringen aan de carrosserie en de remmen. Daarnaast werd een nieuwe 1.6 turbomotor ingevoerd en zijn voor volgend jaar verdere verbeteringen voorzien. Evenals dit jaar kunnen teams die de León inzetten in het WTCC rekenen op steun vanuit de fabriek.

Special Tuning Racing en SUNRED Engineering blijven het merk ook in 2013 trouw, maar Lukoil Racing heeft zijn wagens doorverkocht aan Münnich Motorsport dat deze zal inzetten voor Marc Basseng, Markus Winkelhock en teameigenaar René Münnich. SEAT wacht het definitieve reglement voor 2014 af alvorens een beslissing te nemen betreffende het verderzetten van het WTCC programma, maar beschikt met de nieuwe León zeker al over een goede basis voor een opvolger voor het huidig model.

Foto's: Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op woensdag 21 november 2012 om 22:17


Andere publicaties op Racingworld.be...