24H Daytona: Eerste twee topbemanningen voor 2013 bekend

Starworks Motorsport- Ford RileyStarworks Motorsport- Ford Riley
Het seizoen is nog maar pas afgelopen of aan de andere kant van de plas is men al druk in de weer met de voorbereidingen op de Rolex 24 Hours of Daytona, de opener van het Grand-Am kampioenschap. Deze week vielen er reeds twee aankondigingen van evenveel topbemanningen te rapen, zowel Starworks Motorsports als het pas opgerichte 8Star Motorsports hebben hun zinnen gezet op de overwinning in deze prestigieuze etmaalrace en sparen kosten noch moeite om dat doel te bereiken in 2013.
Starworks Motorsports, dat met een indrukwekkend optreden in het FIA WEC nu ook op het Europese vasteland een naam heeft gekregen, zal de Riley Ford met startnummer #8 laten versterken met niemand minder dan Allan McNish en Sebastien Bourdais. De Audi fabriekspiloot en de Indycar rijder vervoegen Ryan Dalziel en Alex Popow die het hele kampioenschap zullen afwerken op de wagen. Dat Dalziel aan een stuur kan draaien, moeten we u niet meer uitleggen en ook Popow is een snelle en gerespecteerde piloot, die weliswaar voor de nodige fondsen zorgt. Starworks zal overigens nog een tweede DP inzetten in het kampioenschap.
 
Corvette DPCorvette DP
8Star Motorsports is dan weer een fonkelnieuwe equipe die deze maand werd opgericht door Enzo Potolicchio. De snelle Venezolaan die dit seizoen nog samenwerkte met Starworks Motorsports had zo zijn eigen gedacht over hoe een team te leiden en besloot dan maar om voortaan zijn eigen team te runnen met wagens zowel in het FIA WEC als in Grand-Am. Voor Daytona trok Potolicchio een trio van voormalige Peugeot farbriekspiloten aan, namelijk Stéphane Sarrazin, Nicolas Minassian en Pedro Lamy. Het viertal zal uitkomen op de Corvette DP. Afwachten welke van deze twee topbemanningen aan het langste einde zal trekken in januari.

Foto's: Grand-Am


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op donderdag 22 november 2012 om 07:00


Andere publicaties op Racingworld.be...