6H Rome: Russische Ferrari wint zes uren race op Vallelunga

Podium 6 Ore di RomaPodium 6 Ore di Roma
Dat een Ferrari de 6 uren van Rome gewonnen heeft, is op zich geen verrassing. Dat het niet één van de AF Corse wagens is, echter wel. Het Italiaanse merk startte als torenhoog favoriet nadat het drie van zijn F458's op de eerste startplaatsen wist te zetten. De overwinning ging echter naar de blauwe Russische VLN Ferrari F458 van Esta Motorsports, die bovendien het ronderecord reed. AF Corse legde beslag op de tweede plaats met het trio Fisichella/Cioci/Gerber. Voor het Belgische WRT viel het resultaat mager uit, één van de wagens werd vernield bij een sortie, terwijl de tweede Audi R8 LMS ultra als negende over de lijn kwam.
Voor AF Corse begonnen de problemen al voor de race. Beide toppiloten Bruni en Fischella meldden zich ziek en verkeerden dus niet in grote vorm. Door de regen werd de start van de race werd onder safety car procedure gegeven, na 25 minuten werden de wagens dan eindelijk definitief losgelaten. Direct bij de start namen de drie AF Corse GT2 Ferrari’s de leiding, achterna gezeten door de Esta Ferrari, de Kessel Ferrari en de WRT Audi #21 met Sandström aan het stuur. Voor het Belgische team staken al bij het eerste uur race de problemen de kop op, Sandström reed lek en Blanchemain spinde met de andere wagen. De Maserati MC3 van het Swiss Team was met transmissieproblemen één van de eerste opgevers.

Na de eerste wissel nam de Esta Ferrari de kop, mede doordat men niet van rijder wisselde. De AF Corse F458 van Fisichella verloor kostbare tijd in de pits wegens een losse zetel. Het was maar het begin van de problemen bij AF Corse, even later reden de wagens #1 en #6 op elkaar en werden beide teruggeslagen. Na half koers leidde de Esta Ferrari voor de WRT Audi van Yves Weerts. De laatst overgebleven AF Corse Ferrari zette de achtervolging op de leider  in als bij het ingaan van het laatste uur de WRT Audi #21 hard van de baan ging. De safety car kwam de piste op en verhinderde alzo dat de AF Corse Ferrari zijn remonte kon verder zetten. Pierguidi/Balzan/ Skryabin wonnen met hun Esta Ferrari de race, voor Fisichella/Cioci/Gerber en de Kessel Ferrari van Mediani/Kemenater/Aluko. Francioni/Frassinetti/Sovinco werden vierde met de Audi R8 LMS van Audi Sport Italia, de ROAL Motorsports BMW Z4 van Colombo/Cerruti/Liberati kwam als vijfde over de lijn één plaats voor de Vita4One Team Italy van Rangoni/Mulacchie/Bobbi. Blanchemain/Vosse/Berville bereikten met hun WRT Audi de eindmeet op de negende plaats op zes ronden van de winnaars.

Foto: Vallelunga


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 26 november 2012 om 20:50


Andere publicaties op Racingworld.be...