Alessandro Nannini gaat stuur nemen van een Superstars Series BMW M3

Scuderia Giudici - BMW M3 E92Scuderia Giudici - BMW M3 E92
De Italiaanse ex-Formule 1 rijder Alessandro Nannini zal tijdens een demorun van de Superstar Series in het kader de Motor Show van Bologna het stuur nemen van een BMW M3 van de Scuderia Giudici. Nannini die eerder dit jaar ook al uitkwam in de GT Open race op Monza heeft blijkbaar de smaak van het racen terug te pakken.
"Sandro" Nannini was in de jaren 80 van vorige eeuw actief in de Formule 1 en leek na het winnen van de GP van Japan in 1989 op weg naar een succesvolle carrière. Een helikoptercrash het jaar nadien waarbij de rijder een onderarm verloor maakte echter een vroegtijdig een einde aan zijn F1 loopbaan. Ondanks dat men zijn arm terug kon aanhechten, bleef deze voor een groot deel gevoelloos. Zijn handicap belette Nannini niet om terug te keren naar de autosport en in de jaren negentig was hij lid van het officiële Alfa Romeo touring car team, onder meer in de DTM. In 1997 ging hij naar Mercedes waarmee hij deelnam aan het FIA GT kampioenschap maar trok zich op het einde van dat jaar terug uit de autosport. In 2007 was hij nog wel te zien aan de start van Grand Prix Masters race in Zuid Afrika waar oude gloriën uit de F1 het tegen elkaar opnamen.

Dit jaar dook Nannini terug op bij de GT Open race op Monza waar hij de stuur deelde van een Lotus Evora met Gianni Giudici. Diezelfde Giudici nodigt hem nu ook uit om met hem het stuur te delen van Superstars BMW M3 van de Scuderia Giudici bij een demorun in Bologna. Wie weet betekent  dit voor Nannini de start van een nieuw autosport avontuur.    

Foto: Superstars Series


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op vrijdag 30 november 2012 om 07:30


Andere publicaties op Racingworld.be...