Porsche AG met twee fabrieks 991 RSR naar Le Mans en FIA WEC

Porsche 997 GT3 RSRPorsche 997 GT3 RSR
Porsche AG Team Manthey zal volgend seizoen twee exemplaren van de nog volop in ontwikkeling zijnde 991 GTE in het FIA World Endurance Championship inzetten. Nadat Porsche eerder dit jaar aankondigde de ontwikkeling van de 997 GT3 RSR en bijhorende steun aan Flying Lizard Motorsports en Team Felbermayr Proton stop te zetten, bevestigt het merk uit Stuttgart nu dus de blijvende aanwezigheid van top materiaal in het één jaar oude WK. Hoewel Porsche AG zal beroep doen op de troepen van Olaf Manthey, zullen de twee wagens wel degelijk als een officieel fabrieksteam worden ingeschreven en dat voor het eerst sinds 1998 toen het voor het laatst de 24 uren van Le Mans won.
Het was al langer geweten dat de nieuwe GTE Porsche in 2013 een uitgebreid competitietestprogramma zou afwerken, het feit dat nu ook een deelname aan het volledige WK Endurance met twee wagens, wordt bevestigd mag dan ook als zeer goed nieuws gezien worden, zeker als men kijkt naar de bloedarmoede die er momenteel heerst in de GTE-Pro klasse (slechts 4 à 5 inschrijving in 2012). Het engagement van Porsche is meer dan waarschijnlijk niet alleen gericht op het ontwikkelen van de nieuwe wagen, maar kan ook gezien worden als voorbereiding op de LMP1 campagne die in 2014 zal aanvatten en om zo alvast vertrouwd te geraken met het FIA WEC.
 
“De nieuwe 911 RSR wordt momenteel klaargestoomd door onze ingenieurs en getest door onze fabrieksrijders,” zegt Hartmut Kristen (hoofd motorsport bij Porsche). “En welk beter moment kan er zijn om een nieuwe wagen te introduceren dan bij de 50e verjaardag van de Porsche 911.”

Foto: Porsche AG


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in WEC op vrijdag 30 november 2012 om 15:46


Andere publicaties op Racingworld.be...