EJ Automotive blikt vooruit op een succesvol 2013

Nu het doek over het seizoen 2012 is gevallen, blikt het jonge Limburgse team EJ Automotive al naar volgend seizoen vooruit. De voorbereiding van een succesvol seizoen start immers nu en niet morgen. Het team, onder de ervaren leiding van Jurgen Evers, mikt daarbij op de eenzitterformules voor jonge rijders, rijders die in de voetsporen willen treden van Stoffel Vandoorne, Bertrand Baguette en Jérôme D'Ambrosio!

In 2013 kiest EJ Automotive voor een dubbel programma

Er is de Europese Formule Ford met de gloednieuwe “North Sea Challenge”, met races in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Er wordt geracet met de beide competitieve Formula Ford Ray 1.6 Duratec. Tijdens de Finale races in Zandvoort toonde Bas Schouten wat kan met de Ray, door vlot tijden onder de 1min47 te draaien, waarmee hij vooraan in het Benelux-kampioenschap zou meestrijden. Deze gloednieuwe Europese formule zorgt er voor dat de Formule Ford de betaalbare instapklasse in de autosport blijft. En niemand twijfelt er nog aan hoe zeer een Formula Ford de perfecte basis vormt voor een verdere carrière in de autosport. Denk maar aan Ayrton Senna, Jenson Button of Marc Goossens.

Ook mikt EJ Automotive op het eveneens nieuwe NEC junior Renault 1.6 om er minstens één en mogelijk twee wagens aan de start te brengen. Met zes raceweekends in België, Nederland en Duitsland en heel wat testdagen biedt deze nieuwe klasse, jonge rijders de kans om in de voetsporen van Stoffel Vandoorne te treden. Bovendien komen de jonge talenten meteen uit in de filière van Renault, dat met zijn World Series by Renault de afgelopen jaren meer dan één F1-rijder op zijn ultieme stap voorbereidde. Renault biedt dan ook logistieke en financiële steun aan deze nieuwe klasse.

EJ Automotive biedt ook consultancy aan rijders die de opstap uit andere raceklassen of de karting maken en zelf hun eigen Formule Ford of Renault 1.6 inzetten. Voor hen kunnen we een brede waaier aan diensten aanbieden gaande van transport en accommodatie tijdens de raceweekends, over onderhoud en technische bijstand, tot hulp bij het analyseren van data.

Voor meer informatie: info@ejautomotive.be

EJ Automotive press


   Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 06 december 2012 om 08:00


Andere publicaties op Racingworld.be...