GP van Turkije waarschijnlijk terug op de kalender

StartStart
Tijdens de meeting van de motorsport wereldraad van de FIA werden er ook enkele nieuwigheden betreffende de Formule 1 kenbaar gemaakt. Het meest opmerkelijke was het verschuiven met één week van de datum van de GP van Duitsland die nu op 7 juli zal plaatsvinden. Daarmee wordt er plaats gemaakt om op 21 juli een bijkomende Europese GP af te werken. Deze extra Grote Prijs zou de GP van Turkije moeten worden, enkel de Turkse regering moet zijn akkoord geven en na één jaar afwezigheid keert het land terug op de F1 kalender.
Met het opschuiven van de GP van New Jersey naar 2014 telt de huidige F1 kalender nog 19 races, maar de FOM staat er op om dit getal terug op 20 te brengen. Eerst werd er gedacht aan de GP van Frankrijk als vervanger, maar dit plan is van de tafel geveegd wegens tijdsgebrek om de geselecteerde circuits technisch in orde te krijgen. Nu heeft Ecclestone dus terug de GP van Turkije boven gehaald als vervanger, een race die nochtans dit jaar van de kalender gehaald werd vanwege de geringe publieke belangstelling. De Turkse federatie meldde dat het de aanvraag van Ecclestone gunstig heeft onthaald en dat zij enkel wacht op de goedkeuring van de regering om het contract te finaliseren.  

Ook andere maatregelen werden bekendgemaakt door de wereldraad, zo zal de FIA strenger toekijken op de stijfheid van de voorvleugel, wordt het minimum gewicht van de wagens naar beneden gehaald en mag het DRS tijdens de kwalificaties en testsessies enkel gebruikt worden in de zones die ook gelden bij de race. De grote veranderingen zijn echter voor 2014, waar het invoeren van de 1.6 turbo motoren nog heel wat andere technische wijzigingen met zich zal meebrengen. Het voorstel om in de pitstraat enkel gebruik te maken van elektrische energie werd dan weer opgeschoven van 2014 naar 2017.

Foto: Pirelli


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 07 december 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...