12H Abu Dhabi: Autorlando Porsche vooraan na vrije trainingen (+ Video)

Autorlando - Porsche 997 GT3 RAutorlando - Porsche 997 GT3 R
De Autorlando Porsche bestuurd door Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen tezamen met Emilio Di Guida heeft na de twee vrije testsessies de snelste tijd neergezet op het Yas Marina circuit. Het was Jeroen Bleekemolen die met een tijd van 2:11.416 de snelste ronde reed en daarmee de Kessel Ferrari van Peter/Zampieri/Broniszewski en de twee McLaren GT3's te snel af was. Vrijdag vinden er nog een vrije sessie en de kwalificatie voor de Gulf 12 hours of Abu Dhabi plaats.
Slechts negentien wagens van de zesentwintig inschrijvingen daagden donderdag op voor de eerste twee vrije sessies voor de 12 uren van Abu Dhabi. Maar twee CN-Prototypes, de beide Wolf’s van Avelon formula,  gingen de uitdaging aan om het op te nemen tegen de GT wagens. Ook de door Guess Racing Europe aangekondigde Wolf ontbreekt, zoals in het verleden zo vaak bij het team, op het appel.
 
Jeroen Bleekemolen zette zijn snelste tijd al neer in de eerste 80 minuten durende sessie, terwijl de Kessel Ferrari met Zampieri aan het stuur de tabellen topte in de tweede sessie en voor een tiende van een seconde maar net naast de algemeen snelste tijd greep. Volgen de beide McLaren’s met het ASM exemplaar (Parente/Bell/Ojjeh) op kop voor de MRS Molitor MP4-12C (Eng/Baiz/de Azcarate Riveroll). Beide Ferrari 458 ingezet door het AF Waltrip team grepen de vijfde en zesde tijd met (Popow/Kaffer/Dalziel) en (Wyatt/Rugolo/Mediani). Een algemene zevende tijd was er voor de United Autosports R8 LMS van Patterson, Bell en Bratt. Favoriet AF Corse, dat onder eigen naam nog twee Ferrari’s inschreef, hield zich op de vlakte en de twee toptrio’s Bruni/Villander/Ardagna en Potolicchio/Minassian/Sarrazin vielen buiten de top tien. Ook de beide CN-prototypes, verleden jaar viel de pole in handen van een Wolf, bleven hangen in de achterste gelederen van het veld.


Foto: 12 Hours of Abu Dhabi press


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 12 december 2012 om 23:07


Andere publicaties op Racingworld.be...