Norbert Haug verlaat Mercedes

Norbert Haug feliciteert Michael Schumacher met zijn 300 Grote PrijsNorbert Haug feliciteert Michael Schumacher met zijn 300 Grote Prijs
Na 22 jaar en bijna duizend wedstrijden is er een einde gekomen aan de samenwerking tussen Norbert Haug en Mercedes. Al die tijd stond Haug aan de leiding van de autosportactiviteiten van het merk met de ster, maar de tegenvallende prestaties dit jaar van het Formule 1 team lijken hem nu de das om te hebben gedaan en het niet behalen van de titel in de DTM zal zijn positie ongetwijfeld ook geen goed gedaan hebben. Voorlopig werd er nog geen vervanger aangesteld voor de ondertussen 60-jarige Duitser, maar volgens het Duitse merk gebeurde de scheiding met wederzijdse toestemming.
Norbert Haug startte zijn carrière als sportdirecteur bij Mercedes in 1990 en behaalde al snel successen met het merk in het Groep C wereldkampioenschap, de DTM en de CART serie in de States. Later volgde ook de succesvolle introductie van de Mercedes Formule 3 motor. Na eerst motoren geleverd te hebben aan Sauber maakte Haug in 2010 samen met Mercedes de stap naar de Formule 1 door het heersende kampioenenteam Brawn GP over te nemen. Het Mercedes Formule 1 verhaal werd geen succes en ondanks de terugkeer van Michael Schumacher werd er maar één overwinning behaald; niet door de zevenvoudig wereldkampioen, wel door zijn jongere landgenoot Nico Rosberg. Deze tegenvallende prestaties liggen nu waarschijnlijk aan de basis van het vertrek van de flamboyante teambaas.

Foto: Mercedes


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 13 december 2012 om 23:18


Andere publicaties op Racingworld.be...