van der Horst

Formule Renault 1.6 NEC junior komt in 2013 tweemaal naar ons land

Formula Renault 1.6
Formula Renault 1.6
De organisatie van de NEC Formule Renault competitie heeft zijn kalenders voor volgend jaar bekend gemaakt, naast het gekende kampioenschap voor de 2-liter wagens komt er nu ook het nieuwe 1.6 junior kampioenschap. Het 1.6 junior kampioenschap wordt verreden over zes manches die plaatsvinden in Nederland, België en Duitsland. Zowel het circuit van Zolder als dat van Spa-Francorchamps wordt eenmaal bezocht. Het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap komt dan weer in actie tijdens het al overvolle voorprogramma van de 24 uren van Spa.
  • LTF
Voor het eerst wordt er in 2013 gereden voor een titel in de 1.6 Formule Renault NEC junior klasse, een reeks die bedoeld is als opstapklasse voor jonge talenten die uit de kartingsport komen. Voor het eerste seizoen komt de klasse zesmaal in actie met naast races op de circuits van Hockenheim, Zandvoort en Assen ook op Spa-Francorchamps en Zolder. Op 14 juli zullen de kleine formulewagens op Spa rijden in het voorprogramma van de hernieuwde 25 hours Be Trophy. Twee maanden later, op 22 september, zijn zij dan terug te zien op het circuit te Zolder in het kader van de populaire Truck Grand Prix. Per manche zullen er twee races van 20 minuten verreden worden. Al tien teams, waaronder Belgische namen als JE Automotive en DVB Racing, hebben hun deelname bevestigd. Zowel de troepen van Jurgen Evers als deze van Dimitri Van Beneden gaven in het verleden al aan te willen deelnemen en zijn beide naarstig op zoek naar rijders voor hun campagne in 2013.

Het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap wordt dan weer verreden over zeven weekends. In het kader van de 24 uren van Spa wordt er gereden op het circuit van Francorchamps, waar de klasse het Britse F3, De BRCC, het Dutch GT4 en de Aston Martin GT4 Cup vervoegt in het voorprogramma van de fameuze etmaal race.

Kalender NEC Formule Renault 1.6 junior 2013

7 april: Hockenheim - Preis der Stadt Stuttgart
21 mei: Zandvoort -Pinksterraces
14 juli: Spa Francorchamps – 25 hours Be Trophy
4 augustus:  Assen - Gamma Racing Day
22 september: Zolder -Truck Grand Prix
13 oktober: Zandvoort -Finale Races

Kalender NEC Formule Renault 2.0 2013

7 april: Hockenheim - Preis der Stadt Stuttgart
21 april: Nürburgring -AvD 100 Miles
2 juni: Silverstone – BES race
28 juli: Spa-Francorchamps – BES 24 Hours of Spa
4 augustus: Assen - Gamma Racing Day
1 september: Most - Truck Prix
14 oktober: Zandvoort -Finale Races

Foto: DVB Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 18 december 2012.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons