van der Horst

Brits Formule 3 introduceert National Invitation Trophy

British F3 Championship
British F3 Championship
In een poging het aantal deelnemers bij de continentale races van het Brits F3 kampioenschap op te drijven, introduceert de klasse in 2013 de National Invitation Trophy. Deze mini-serie, die over de vier races buiten het Britse grondgebied plus Silverstone verreden wordt, staat open voor oudere wagens die toegelaten zijn in andere nationale competities.
  • LTF
Bij de races op Pau, Silverstone, Paul Ricard, Spa en de Nürburgring staat de grid dus open voor wagens uit andere nationale kampioenschappen die zullen strijden om een speciale trofee. Hierbij mikt men meer specifiek op de oudere wagens die nog toegelaten zijn in de Duitse ATS F3 Cup, het gewezen Italiaanse F3 kampioenschap alsook de Toyota aangedreven wagens uit het F3 Open kampioenschap. Hiermee hoopt men rijders uit deze series aan te sporen om ook aan enkele Britse races deel te nemen zonder verplichting het ganse kampioenschap te rijden.

Per weekend worden er drie races verreden waarbij voor de twee hoofdraces de puntentelling van de Formule 1 gehanteerd wordt. Ook kondigde de organisatie nog een kalenderwijziging aan, de races op Rockinham worden vervangen door een manche op Donington, terwijl het weekend in mei op Silverstone een week vroeger plaatsvindt.

Definitieve kalender Brits Formule 3

30 maart/01 april: Oulton Park
18/19 mei: Pau*
25/26 mei: Silverstone*
15/16 juni: Snetterton
29/30 juni: Paul Ricard*
26/27 juli: Spa-Francorchamps*
10/11 augustus : Brands Hatch
21/22 : september Nürburgring*
05/06 oktober: Donington Park

* races die meetellen voor de National Invitation Trophy

Foto: British F3



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 19 december 2012.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons