Audi R8 klaar om Amerika te veroveren - upgrade voor de R8 LMS ultra GT3

Audi R8 LMS ultraAudi R8 LMS ultra
Met zijn R8 LMS ultra heeft Audi bijna alle belangrijke races endurance races in Europa en Azië gewonnen die open staan voor voor GT3 wagens. Voor 2013 heeft het Duitse merk een upgrade voor de potente bolide in de maak en mikt het merk met de vier ringen voornamelijk op de Amerikaanse markt. Zo zullen er bij de 24 uren van Daytona drie Audi R8 Grand-Am's aan de start verschijnen met officiële steun van de fabriek.
 Audi R8 GRAND-AM 2013 Audi R8 GRAND-AM 2013
De Amerikaanse markt blijft heel belangrijk voor Audi en daarom gaat het merk zijn inspanningen op Amerikaanse bodem wat betreft autosport verhogen. Het strijdwapen op het nieuwe continent wordt een verbeterde versie van de R8 Grand-Am die een gooi zal doen naar de GT titel in de Grand-Am serie. Voor de start en belangrijkste race van het seizoen, de 24 Hours of Daytona, gooit Audi 3 wagens in de strijd verspreid over drie teams. Niet alleen krijgen deze teams technische ondersteuning van de fabriek, maar er zullen op elke wagen naast een Amerikaanse rijder ook drie officiële Audi rijders plaats nemen. Zo vinden Filipe Albuquerque, Oliver Jarvis en Edoardo Mortara onderdak bij Alex Job Racing, Marc Basseng, René Rast en Frank Stippler nemen plaats bij APR Motorsport en tenslotte worden Frank Biela, Christopher Haase en Markus Winkelhock bij Rum Bum Racing gedropt.

Audi R8 LMS ultra 2013Audi R8 LMS ultra 2013
Voor Europa werkt Audi een upgrade voor de R8 LMS ultra uit waarbij voornamelijk de nieuwe achtervleugel en de nieuwe diffuser opvallen. De vernieuwde wagen zal vanaf februari voor de klanten beschikbaar zijn. Verder zullen klantenteams die de 24 uren races van de Nürburgring en Spa betwisten kunnen rekenen op de steun van Audi Sport. Ook zal het merk de verleden jaar in China opgestarte Audi R8 LMS Cup verder zetten.

Foto's: Audi Motorsport


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op donderdag 20 december 2012 om 19:16


Andere publicaties op Racingworld.be...