Porsche rijders voor WEC campagne gekend

Jörg Bergmeister, Patrick Long, Timo Bernhard, Richard Lietz, Patrick Pilet, Marc Lieb, Romain Dumas, Marco Holzer, Wolf HenzlerJörg Bergmeister, Patrick Long, Timo Bernhard, Richard Lietz, Patrick Pilet, Marc Lieb, Romain Dumas, Marco Holzer, Wolf Henzler
Porsche zal volgend jaar via het Team Manthey twee Porsche 911 RSR GTE inzetten in het volledige FIA World Endurance Championship (WEC). Het team bereidt zich met de dubbele campagne in de GTE-klasse van het mondiale uithoudingskampioenschap voor op 2014. Dat seizoen zal Porsche namelijk haar LMP1 inzetten om de handschoen op te nemen in de hoogste proto-klasse tegen zustermerk Audi en het Japanse Toyota. Fabriekspiloten Patrick Pilet, Jörg Bergmeister, Marc Lieb en Richard Lietz zijn diegenen die het volledige kampioenschap komend seizoen zullen afwerken en zij krijgen tijdens de 24 Heures du Mans versterking van het Frans-Duitse duo Romain Dumas en Timo Bernhard.
De eerste Porsche GTE krijgt met Marc Lieb en Richard Lietz een bemanning die dit jaar ook al actief was in het WEC, waar zij het stuur deelden van een Felbermayr-Proton Porsche . Voor de 24 uren van Le Mans krijgen zij versterking van de Fransman Romain Dumas die de voorafgaande seizoenen nog bij Audi aan de bak kwam. De Fransman Patrick Pilet en de Duitser Jörg Bergmeister zijn dan weer de rijders op de tweede wagen van het Porsche AG Team Manthey. Beide rijders debuteren in het wereldkampioenschap en worden op Le Mans bijgestaan door de ervaren Timo Bernhard.

Foto: Porsche AG


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WEC op vrijdag 21 december 2012 om 08:51


Andere publicaties op Racingworld.be...