Het 91e Salon voor lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen, moto's en fietsen

91e Salon van Brussel91e Salon van Brussel
Een kleine maand voor de officiële start van het 91° Automobielsalon van Brussel geven we al een klein overzicht van wat kan worden verwacht van het "Kleine Salon 2013". Heeft u niet de kans om zelf aanwezig te zijn? Geen probleem u krijgt van ons zeker een beeld van de meest in het oog springende wagens, premières en entourage van het Autosalon. We beginnen alvast met een kleine voorbeschouwing.
Het is al jaren de gewoonte om in de onpare jaren de aandacht naar Lichte Bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdsvoertuigen en Tweewielers te laten uitgaan. Zo ook in 2013. Alvast een opvallende nieuwigheid  voor de komende editie is de terugkeer van het fietssalon en de extra aandacht voor animatie en beleving.

Een breed gamma aan populaire voertuigtypes

Het komende Salon focust dus op lichte bedrijfsvoertuigen en vrijetijdswagens in al hun vormen en verschijningen. Op die manier is dit Salon zowel voor de professional als voor gezinnen de beste manier om een overzicht te krijgen van dit uitgebreide en populaire voertuigengamma. De scheidingslijn tussen de verschillende voertuigen wordt immers steeds kleiner en steeds meer voertuigen worden multifunctioneel. Ondernemers en actieve professionals gaan op zoek naar een voertuig dat comfort combineert met ruimte, flexibiliteit en rijplezier. Monovolumes, breaks, off-road en all-roadvoertuigen worden daardoor alsmaar populairder. En ook bij gezinnen zijn dit zeer populaire segmenten.

Tweewielers zijn hip en populair!

Scooters en motorfietsen blijven populair en worden steeds belangrijker in het mobiliteitsaanbod.  Zoals ieder jaar weer zijn zij dan ook prominent aanwezig op het Salon in de paleizen 1 en 3. Van kleine stadsscooter tot luxe-toermachine, alle mogelijke motorfietsen zijn er te vinden, net als uitrustingen voor motorfietsen en motorrijders, onderdelen, toebehoren en diensten. Het Salon van Brussel blijft met andere woorden de vaste plaats van afspraak voor elke motorliefhebber, en zo zijn er steeds meer.

NIEUW: Fiets & zo

Ook de fiets is terug op het Salon van Brussel!  
Het “Fiets&Zo“ salon wordt aangekondigd door de organisatoren als een salon waar niet zozeer de fiets centraal staat, maar wel het vrijetijds- en ontspanningsaspect met de nadruk op mobiliteit en milieu. Of er inderdaad een breed aanbod aan fietsen zal zijn, valt nog af te wachten. De fabrikanten zijn namelijk niet opgezet met de manier waarop ze de voorbije decennia door het Autosalon zijn behandeld en hebben al duidelijk laten verstaan dat ze  niet staan te springen om groots uit te pakken in Brussel. Niet alleen zal het Fietssalon maar open zijn over de eerste 4 dagen, een bijkomende (en vermoedelijk veel belangrijkere) uitleg voor de terughoudendheid  van de fietsleveranciers zou ook kunnen liggen in de timing van het Salon. Eind januari wordt namelijk in Kortrijk het grootse VeloFollies georganiseerd, waar de fietsfabrikanten wel zwaar zullen uitpakken. Logistiek en financieel is het natuurlijk lastig om op de 2 grote events aanwezig te zijn.

Zelf testen? Het kan !

Ook op het komende Salon zullen weer enkele spectaculaire animaties en belevingen te zien zijn. Op de, intussen klassieke, spectaculaire 4x4-piste zal u zelf kunnen ervaren wat het off-road gebeuren te bieden heeft. Maar ook de piste voor elektrische en hybride voertuigen is weer aanwezig en is dit jaar een stuk groter geworden. Op het testparcours krijgt elke bezoeker de kans geeft om in levenden lijve te ervaren hoe een elektrische aangedreven auto rijdt. Daarnaast gaat ook heel wat aandacht naar animatie en beleving voor motorliefhebbers met een trial- en stuntshows.  Verder komt er opnieuw een ‘Motorbikeparade’ en een ‘Nacht van de Moto’ op zaterdag 19 januari wanneer de motorpaleizen open blijven tot 22 uur.

Dream Cars for Wishes

In 2012 pakte het Salon uit met de benefiettentoonstelling  Dream Cars for Wishes.
Het succes van vorig jaar leidde ertoe dat ook dit jaar het publiek op op  vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 januari opnieuw de kans krijgt om meer dan 50 exclusieve droomwagens in Paleis 11 te bewonderen.
Voor een (apart) toegangsticket voor Dream cars for Wishes betaal je een supplement van €7. De opbrengst gaat integraal naar de Make a Wish foundation.

Praktische informatie

Officiële inhuldiging: donderdag 10 januari 2013, 15:00
Professionals- & VIP-avond: donderdag 10 januari 2013, 16:00 – 24:00
 
Toegang voor het publiek van vrijdag 11 t/m zondag 20 januari 2013 van 10:00 tot 18:30. Avondopening tot 22:00 op vrijdag 11, maandag 14 en vrijdag 18 januari 2013.
 
  • Fiets&zo: van vrijdag 11 tot en met maandag 14 januari 2013
  • Dream Cars for Wishes: van vrijdag 18 tot en met zondag 20 januari 2013
 
Toegangsprijs: 13 euro aan de kassa of via de e-shop op www.autosalon.be. Kinderen onder de 6 jaar gratis; kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 7 euro. Een groepskaart voor 10 personen kost 80 euro.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Patrick Hendrickx in Nationaal op donderdag 27 december 2012 om 11:38


Andere publicaties op Racingworld.be...