Brands Hatch: Black Falcon Mercedes wint chaotische 2e race

De Black Falcon Mercedes-AMG GT3 #4 van Luca Stolz en Maro Engel heeft de tweede race van de Blancpain GT Series World Challenge Europe op het circuit van Brands Hatch gewonnen, nadat ze eerder op de dag nog tweede werden in de openingsmanche. Engel was als derde gestart en raakte niet voorbij Nick Foster (Attempto Audi #55) en polesitter Fabien Schiller, wiens AKKA ASP Mercedes #90 later door een mindere pitstop en technische problemen werd teruggeslagen.
Stolz controleerde na de pitstops de race en won met ruim 11 seconden voorsprong op de FFF Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #563 van Andrea Caldarelli en Marco Mapelli. Foster en teamgenoot Steijn Schothorst werden nog derde in de Attempto Audi, voor de tweede wagen van dat team bemand door Milan Dontje en Mattia Drudi. Beste Belg was dit keer Charles Weerts, die de WRT Audi #2 die hij deelt met Christopher Mies binnenbracht op de zesde plaats.

Dries Vanthoor en Louis Machiels zagen de finish niet als gevolg van een crash na amper vijf ronden. Frédéric Vervisch wou in de Phoenix Racing Audi buitenom voorbij de Aston Martin van Hugo de Sadeleer, dat lukte niet waardoor David Perel (Rinaldi Racing Ferrari) ineens de positie van de Harelbekenaar kon aanvallen. Er was een contact tussen beide wagens en Vervisch tolde in het rond. Daarbij raakte hij de Ferrari van Andrea Bertolini, de teamgenoot van Louis Machiels, terwijl daarachter Vanthoor bij zijn eigen uitwijkmanoeuvre ineens Rik Breukers op zijn weg vond. De beide WRT Audi's belandden daarbij in de bandenmuur, terwijl het ook einde oefening was voor de Ferrari van Bertolini.

Vervisch kon verrassend genoeg nog zijn weg vervolgen en sloot achteraan de rij aan toen de full course yellow werd omgezet in een safety car. Hij eindigde samen met Finlay Hutchison nog als twaalfde. Vanthoor gaf na de race zijn visie over de crash: "Ik neem niemand iets kwalijk, het was gewoon één grote chaos op dat moment. Op naar Silverstone volgend weekend."


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in BES op zondag 05 mei 2019 om 13:06


Andere publicaties op Racingworld.be...