Brands Hatch: Mercedes van Neubauer/Bastian pakt verrassende zege

Het was even geleden dat een wagen uit de Silver Cup nog eens de algemene zege kon wegkapen, maar in de eerste wedstrijd op Brands Hatch was het raak. Geholpen door een uitstekende pitstop reden Nico Bastian en Thomas Neubauer vanop de derde startplaats naar de zege in hun AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #89. Het Duitse merk had nog een wagen op de tweede plaats met polesitters Luca Stolz en Maro Engel in het exemplaar #4 van Black Falcon. Het podium werd vervolledigd door Mirko Bortolotti en Christian Engelhart in de Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #63.
De start van de allereerste Blancpain GT World Challenge Europe wedstrijd ooit verliep allesbehalve goed. Bij het induiken van Paddock Hill Bend raakten Andrea Caldarelli (FFF Racing Team Lamborghini) en Steijn Schothorst (Attempto Racing Audi) elkaar. Onze Noorderbuur belandde in de grindbak en werd ook nog eens aangereden door merkgenoot Kim-Luis Schramm in de Phoenix Racing Audi. De wedstrijd werd tien minuten geneutraliseerd voor de nodige takelwerkzaamheden.

Na de herstart behield polesitter Stolz in de Mercedes de leiding, voor de GRT Lamborghini en de latere winnaar. Een erg snelle en goed geplande pitstop vormde de basis voor de zege van de AKKA-ASP Mercedes van het Silver Cup duo, Engel probeerde nog voor zijn merkgenoot te geraken maar het kwam nooit tot een echte aanval. Beste Belg werd Frédéric Vervisch, hij stuurde de Phoenix Racing Audi naar een achtste plaats. De snelheid zit dit weekend niet in de auto vertelde de Harelbekenaar ons, maar er wordt hard gewerkt om de Audi tegen het volgende raceweekend competitief te krijgen.

Dries Vanthoor kon nog een elfde plaats uit de brand slepen nadat teamgenoot Ezequiel Perez Companc een ommetje moest maken door de grindbak na de crash in de openingsronde. Net achter hen eindigde het duo Charles Weerts en Christopher Mies, eveneens in een Audi van WRT. Louis Machiels ging kort voor zijn pitstop in de fout tijdens een duel, zette een wiel op het gras en verloor de AF Corse Ferrari. De zege in de Pro-Am Cup ging daardoor naar David Perel en Rinat Salikhov.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in BES op zondag 05 mei 2019 om 15:10


Andere publicaties op Racingworld.be...