Glenn Van Parijs trekt naar Duits GT4

Het duurde enige tijd alvorens we de plannen van Glenn Van Parijs kenden voor het seizoen 2019 en lange tijd zag het er naar uit dat de Brusselse Limburger geen volledig kampioenschap zou afwerken, maar daar is tijdens het Paasweekend verandering in gekomen. Van Parijs stapt namelijk in bij Allied Racing op een Porsche Cayman GT4. Het team zet de wagen in voor Van Parijs en Constantin Schöl.
"Ik ben zeer blij dat dit programma uit de bus kwam gevallen", vertelt Glenn Van Parijs enthousiast aan Autosport.be. "Het was een onverwacht aanbod dat ik kreeg, maar lang heb ik niet moeten twijfelen. Allied Racing is een relatief jong team, maar toch hebben ze op enkele jaren reeds flink wat ervaring opgedaan. Dit jaar komen ze uit met Porsche in het EK GT4, het Duits GT4 en de Duitse Porsche Carrera Cup, allemaal kampioenschappen met een hoog niveau."

"De wagen zelf is nieuw voor mij, maar dat gaat snel veranderen", vervolgt de man die vorig jaar nog uitkwam in de Porsche Mobil 1 SuperCup, in het voorprogramma van de Formule 1. "Ik vertrek later deze week naar Hockenheim voor een eerste test op woensdag en daarna is het linea recta naar de Motorsport Arena Oschersleben waar dit weekend de seizoensopener op het menu staat. Mijn teamgenoot ken ik reeds een beetje; Constantin was vroeger namelijk een directe concurrent van mij in de karting."

Het Duitse GT4 Kampioenschap werkt dit jaar geen race af binnen de Belgische landsgrenzen, maar trekt begin augustus wel naar Circuit Zandvoort in Nederland.


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op woensdag 24 april 2019 om 16:49


Andere publicaties op Racingworld.be...