24H Le Mans: Vandoorne vervangt Button bij SMP Racing in Spa en Le Mans

Stoffel Vandoorne zal over twee weken zijn debuut maken in het FIA WEC ter gelegenheid van de 6 Hours of Spa. De voormalige F1-rijder die momenteel uitkomt in de Formule E vervangt namelijk Jenson Button bij SMP Racing. Na een half seizoen besloot de Brit zich volledig toe te leggen op het verdedigen van zijn titel in het Japanse Super GT en zijn toekomstig gezin. Bovendien geeft Button toe dat het moeilijk is om gemotiveerd te blijven in de ongelijke strijd tegen Toyota.
Eerder was Brendon Hartley al ingevallen voor Button in Sebring (clash Super GT testweekend) en de Nieuw-Zeelander stond klaar om hetzelfde te doen in Spa. Aangezien Vandoorne echter geen gaatje meer kon vinden in zijn agenda om de Russische BR1 LMP1 te testen voor de 24 uren van Le Mans, besloot Hartley om zijn zitje in Spa af te staan aan onze landgenoot. Hartley wordt overigens getipt als mogelijke reserverijder voor Toyota in Le Mans, iets wat indirect bevestigd wordt door de communicatie van SMP Racing.

Vandoorne komt in Spa en Le Mans uit op de BR1 met startnummer #11, die hij deelt met Vitaly Petrov en Mikhail Aleshin. "LMP1's zijn heel uitdagend om te besturen en leunen dicht aan tegen de prestaties van een F1-bolide. Bovendien is het een kans om terug samen te werken met de mensen van ART GP, met wie ik vele successen behaald heb in GP2," aldus Vandoorne. De line-up van de tweede SMP-bolide (#17) blijft ongewijzigd met Stephane Sarrazin, Sergey Sirotkin en Egor Orudzhev achter het stuur.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24H du Mans op zaterdag 20 april 2019 om 16:52


Andere publicaties op Racingworld.be...