Circuit Zolder zet fanbeleving centraal tijdens DTM-weekend

Dat de DTM naar Circuit Zolder trekt in 2019, is al lang geen nieuws meer. Steeds meer concrete details geraken ingevuld en de voornaamste actoren betrokken bij de organisatie van het evenement achtten de tijd dan ook rijp voor een persconferentie. In het bijzijn van Limburgs gouverneur Herman Reynders werden in diens statige ambtswoning de plannen ontvouwd voor de terugkeer naar Zolder van een van Europa's meest vooraanstaande kampioenschappen. Eén ding staat daarin centraal: de beleving voor de fans, zo bevestigde ITR-verantwoordelijke Frederic Elsner aan racingworld.be.
"Onze kantoren zijn gevestigd in Stuttgart en daarom zijn we op zoek naar sterke lokale partners om onze evenementen succesvol te maken. Over de ploeg in Circuit Zolder onder de leiding van Sven (Pribylla, CEO n.v.d.r.) zijn we aangenaam verrast. Van bij onze eerste gesprekken zit er schwung in de samenwerking en is er de wil om hier iets goed van te maken. Daarbij hechten we zeer veel belang aan onze fans, dat zullen zij die al eerder DTM-evenementen hebben bijgewoond, kunnen beamen. We hebben een analyse gedaan en daaruit blijkt dat mensen langer op circuit blijven bij onze evenementen sinds we enkele zaken veranderd hebben en die ervaring nemen we vanzelfsprekend ook mee naar Limburg.

Zo is er een 'fan village area' met houten lounges waar de fans kunnen rondwandelen en relaxen, voorzien we op beide dagen een handtekeningsessie met de rijders en een pitwalk, is er een showstage waar we motorsport combineren met een party en we de fans een bomvol programma aanbieden van 's ochtends tot 's avonds met onder meer interviews en VIP's. We organiseren ook backstage tours, meet & greets, kort gesteld: de fans kunnen enorm dicht bij de rijders komen en we willen dat iedereen zich een hele dag kan amuseren. De beleving voor de fans moet heel speciaal blijven, gecombineerd natuurlijk met de actie op de baan, waar we mikken op real racing en close racing. Daarbij brengen we onze eigen kampioenschappen mee als randprogramma naast de DTM, maar zijn er ook twee lokale kampioenschappen die hier enorm populair zijn in de vorm van de Belcar en de Porsche Carrera Cup Benelux."

Afsluiten deed Elsner met bijzonder goed nieuws voor wie van plan is naar Zolder af te zakken. "We hebben voor dit jaar ons ticketsysteem veranderd waarbij elk ticket toegang geeft tot de paddock en dat vanaf tien euro! We bieden dus een high profile event voor zeer weinig geld. Een uitgelezen kans dus voor families en groepen om naar de DTM te komen." Een stelling die ook Circuit Zolders Algemeen Directeur Jaak Heynen en diens CEO Sven Pribylla beaamden. "We zijn zeer blij dat de DTM terugkeert naar Zolder, daar hebben we allemaal heel hard voor gewerkt de laatste jaren en dit is dan ook de kers op onze taart", lacht Sven Pribylla.

"We verwachten ongeveer 70.000 bezoekers tijdens de DTM-meeting en daarmee is de impact van wat we realiseren enorm. We zetten Circuit Zolder met deze organisatie weer op de kaart, zowel in België als in het buitenland. De hele wereld kijkt naar ons en dus gaan wij onze uiterste best doen om de puntjes op de i te zetten en een evenement van wereldniveau te brengen. Zoals ik zei, beginnen we in mei met de kers op de taart, maar natuurlijk mogen we de taart zelf ook niet vergeten. We hebben nog wel wat weekends die een impact hebben op Limburg en ver daarbuiten. Zo is er de Europese NASCAR-finale, de Europese Truck GP, qua cycling het EK BMX en niet te vergeten het WK BMX en vanzelfsprekend onze 24 Hours of Zolder."


   Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 22 februari 2019 om 17:59


Andere publicaties op Racingworld.be...