Silverstone: SMP Ferrari scoort eerste zege na schitterend duel

SMP Racing Ferrari 488 GT3SMP Racing Ferrari 488 GT3
De SMP Racing Ferrari 488 GT3 van Davide Rigon, Mikhail Aleshin en Miguel Molina heeft na jaren proberen vandaag haar eerste Blancpain GT Series Endurance Cup zege gepakt in Silverstone. De Lamborghini Huracán GT3 leek dit weekend de te kloppen wagen, maar de Russische Ferrari maakte in het openingsuur meteen veel plaatsen goed om in de slotfase een schitterend duel uit te vechten met de FFF Racing Team Lamborghini #519 van Giovanni Venturini. Na ruim veertig minuten druk zetten vond Rigon eindelijk een gaatje in de laatste bocht en kon hij vervolgens de langverwachte zege veiligstellen.
De zuster FFF Lamborghini #563 voerde eerder in de race het veld aan nadat een lekke band de GRT Lambo #63 (polesitter) terugsloeg. Marco Mapelli was op weg naar de vierde plek maar probeerde in de voorlaatste ronde nog de derde plek af te snoepen van Jack Hawksworth in de Strakka Mercedes-AMG GT3 #43, bij het inhaalmanoeuvre werd laatstgenoemde rondgetikt en liep de Lamborghini schade op. Daardoor kon Dries Vanthoor nog opschuiven naar de derde plek met de WRT Audi R8 LMS Evo GT3 #2 die hij deelt met Perez-Companc en Alex Riberas.

De wedstrijd begon echter slecht voor een aantal deelnemers, bij het opdraaien van de Hangar Straight spinde de Phoenix Audi #5 en dat lokte een kettingreactie uit. Een aantal van de liefst 48 auto's hielden even in, anderen gingen vol door en als het stof was gaan liggen bleken er meteen vier wagens de handdoek te moeten werpen. Gelukkig zagen we geen Belgen onder de slachtoffers en na een safety car-fase van twintig minuten kon de wedstrijd worden hervat.

Voor Bentley verliep alles op eigen bodem niet volledig volgens plan. Maxime Soulet en zijn teamgenoten tikten in de startnummer 108 als veertiende aan, twee plaatsen achter de zusterwagen. De andere Maxime, Martin, werd zeventiende in de Aston Martin #62. Hij was overigens ook de vervanger van Marvin Kirchhofer op de zusterwagen met nummer 76 maar die wagen zag de eindmeet niet. Louis Machiels finishte als 23e maar kon wel de tweede plaats op het podium pakken in de Pro Am-klasse samen met Andrea Bertolini en Niek Hommerson in de AF Corse Ferrari #52.

Bij Boutsen Ginion wordt teruggekeken op een weekend vol pech, de Lamborghini #15 met ondermeer Renaud Kuppens finishte als 38e en deed daarmee een plaats beter dan de BMW M6 GT3 #9 van ondermeer Philippe Steveny. Ook Charles Weerts kende geen al te beste wedstrijd, de WRT Audi #10 werkte slechts vijftien rondjes af nadat deze al achteraan had moeten starten na een crash tijdens de kwalificaties.

Foto: Arne Simons


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in BES op zondag 12 mei 2019 om 14:22


Andere publicaties op Racingworld.be...