70 GT3's op voorlopige deelnemerslijst 24H Spa - Poster en timing bekend

Bij de voorstelling van de poster en timing voor de 71e editie van de Total 24 Hours of Spa heeft SRO meegegeven dat er nu reeds 70 GT3's zich hebben aangemeld. Daarmee zit het evenement ruim boven het gemiddelde van de voorbije jaren, toen het aantal deelnemers tussen de 60 en 65 schommelde. Een daadwerkelijke lijst of concrete details over extra wagens ontbreken vooralsnog, al staat wel al vast dat er minstens 11 constructeurs aan de start zullen verschijnen.
Ook dit jaar werd er weer hard gewerkt aan een prachtige affiche om het grote publiek warm te maken om naar de Ardennen af te zakken tijdens het laatste weekend van juli. De Bentley Continental GT3 met startnummer #107 neemt een prominente plaats in op de poster, gepast gezien het honderdjarig bestaan van de Britse constructeur in 2019. Bentley brengt overigens vier fabriekswagen aan de start dit jaar. Opvallend is ook de groene Dinamic Motorsport Porsche die enkele weken geleden de seizoensopener te Monza verrassend wist te winnen. De illustratie is van de hand van Guillaume Lopez, de Fransman werkte in het verleden mee aan de Michel Vaillant stripreeks.

De timing beslaat wederom een volledige week, met een Bronze Test op dinsdag, de parade op woensdagavond, de kwalificaties op donderdag en de Superpole op vrijdagavond. Naar goede gewoonte gaat de race zaterderdagnamiddag om 16u30 van start. In het voorprogramma is het vooral uitkijken naar de lancering van het nieuwe GT2-concept, niet alleen in de paddock want Porsche zet als eerste haar strijdwapen in de schijnwerpers met twee races van een half uur voor de Porsche GT2 RS Clubsport. Verder komen ook de Formula Renault Eurocup, Lamborghini Super Trofeo en Frans GT4 in actie.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in BES op vrijdag 10 mei 2019 om 16:04


Andere publicaties op Racingworld.be...