Vilander, Bruni en Müller naar AF Corse

AF Corse - Ferrari 430De Ferrari-teams die in het FIA GT-kampioenschap uitkomen, lijken dit seizoen wel erg gedreven in het zoeken naar geschikte rijders. Dat Porsche in de minderheid zou zijn in GT2 in 2007, was al langer duidelijk, maar het lijkt er echter dag na dag op dat de Porschisten het moeilijk zullen krijgen om op te boksen tegen de impressionante Ferrari-armada.

Zo bereikte ons het nieuws dat AF Corse twee Ferrari's 430 inzet. De eerste bolide zal bemand worden door ex-Formule 1-rijder GianMaria Bruni en Toni Vilander, terwijl Dirk Müller overkomt van het wereldkampioenschap voor touringwagens om de andere bolide de sporen te geven.

"Ik ben heel blij dat ik achter het stuur van een Ferrari mag kruipen. Ik voelde mij onmiddelijk op mijn gemak na de eerste test in Vallelunga en ik moet zeggen dat dit voor mij een droom is die werkelijkheid wordt. Ik ben tevens verheugd om Michelin als bandenfabrikant te krijgen en ik kijk er zeer erg naar uit om te rijden op het Franse rubber. Al mijn mijlpalen in de GT-racerij behaalde ik met hen. De komende dagen zakken we nog af naar Monza en Nogaro om wat testkilometers te maken. Vervolgens vertrekken we naar Zhuhai voor de eerste manche", aldus Müller.

Wie de Duitser in 2007 zal vergezellen, is nog niet bekend, maar mogelijk zal Stéphane Ortelli opnieuw de rangen van AF Corse vervoegen, nadat hij dit ook reeds in 2006 deed.

Foto: Martijn Wouters


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op woensdag 21 februari 2007 om 15:17


Andere publicaties op Racingworld.be...