Spa: Ferrari's boven in GT2 - A+ Racing schittert in G3

In de GT2-klasse was het opnieuw al Ferrari wat de klok sloeg. Zowel in de regen als op het droge waren de wagens uit Maranello een klasse te sterk voor de Porschisten van zowel ProSpeed, Imsa Matmut als Trackspeed. Rudi Penders, teambaas van ProSpeed Competition: "Oschersleben lag ons niet al te goed. De Porsche heeft het moeilijk met langgerekte bochten met een hoek van 180° à 200°. Vandaag beperkten we ons gewoon tot ons programma. Nu aanvallen en snelle tijden klokken heeft geen zin. De testdag heeft tot doel om de wedstrijd optimaal voor te bereiden."

Onze landgenoten kwamen beter voor de dag in de G3-klasse. Vooral A+ Racing liet zich van haar beste kant zien. Het team rond Tom Van de Plas, Wim Lumbeeck en Jeffrey van Hooydonk sluit de testdag als beste G3-team af, waarmee het bijna zeker lijkt dat de Dodge Viper Competition Coupé uit de Belgian GT de Total 24 Hours of Spa betwist. De tweedebeste chrono kwam op naam van de Porsche 997 GT3 Cup S van Mühlner Motorsport.

Opvallend was ook de aanwezigheid van ... PMB Motorsport! De 'McDonald's Porsche' uit het Belgian GT wordt ingezet in de GT1-klasse voor Wolfgang Kaufmann, Aliaksander Talkanitsa en Bernard de Dryver. Mogelijk wordt ook een tweede GT2-R ingezet. Of de wagens effectief zullen starten, blijft natuurlijk zeer de vraag. Teameigenaar Patrick Taymans heeft de voorbije jaren een vreemde reputatie opgebouwd in de automobielwereld.

Bert Longin liet zich vanmorgen nog ontvallen dat hij graag met de DKR Engineering Corvette C6.R wilde testen, maar de Leuvenaar kon niet achter het stuur van de Amerikaan plaatsnemen. Dit voedt wel de geruchten dat PK Carsport een mogelijke andere optie voor de 24 Hours of Spa bekijkt.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op dinsdag 08 juli 2008 om 23:59


Andere publicaties op Racingworld.be...