Tom & Tim Coronel met SEAT in Zolder

Tom de ene dag, Tim de volgende dag, daarna weer Tom: tijdens het laatste weekend van de Belgian Touring Car Series 2009 in Zolder, zal Pierre-Yves 'Pilou' Corthals samen met de broers Coronel in de SEAT Leon Supercopa de kleuren van de vzw RED en Club SEAT verdedigen.

Twee piloten om Pierre-Yves te helpen, is dat niet teveel? Een woordje uitleg: Tom Coronel is vrij op vrijdag 23 oktober en op zondag 25, maar niet op zaterdag 24. Precies op die dag is zijn tweelingbroer Tim wel vrij... Iedereen vaart er wel bij, te beginnen met het Limburgse publiek, dat opnieuw zal kunnen genieten van passages van de Leon nr. 38 bestuurd door serieuze "kleppers".

De snelste tweeling van Nederland werd 37 jaar geleden geboren in Naarden. Van de twee is Tom de bekendste. Hij begon zijn carričre in Europese en Japanse eenzittercompetities (kampioen Formule Nippon in 1999), waarna hij met toerwagens begon te racen. Met succes, want in 2004 werd hij winnaar van de Independents Trophy in het toenmalige FIA EK Toerwagens (ETCC) en in 2006 won hij die titel in het FIA WK Toerwagens, het WTCC. Bovendien is hij goed op weg om binnen enkele weken opnieuw de titel bij de privérijders te behalen. Tim reed zich vooral in Nederlandse kampioenschappen in de kijker. Dit jaar rijdt hij de SEAT Leon Eurocup. Dankzij sterke prestaties in Valencia opende hij de deur voor een deelname aan het WTCC in het Tsjechische Brno.

Natuurlijk is Pierre-Yves Corthals enthousiast dat hij de BTCS 2009 kan afronden in het gezelschap van twee... erg op elkaar gelijkende teamgenoten: "Ik maakte kennis met Tim tijdens een testsessie drie jaar geleden. Tom ken ik beter, van de twee seizoenen in het WTCC, waar we beiden met een identieke SEAT Leon reden, hoewel de wagens door andere teams geprepareerd werden. We zaten meestal in dezelfde tijden en hielpen elkaar wel eens een handje, vooral op omlopen waar slipstreamen een voordeel kon opleveren. Tom is een goedlachse levensgenieter, maar aan het stuur is hij een leeuw, ongeacht in welke wagen hij zit. Net als zijn tweelingbroer begrijpt hij perfect de filosofie van het engagement van SEAT België, de vzw RED en de Club SEAT. Met deze twee teamgenoten ben ik goed gewapend om in de Leon van SEAT België vooraan mee te strijden, tijdens deze meeting die traditioneel op een hoge publieksopkomst kan rekenen."

SEAT press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op zaterdag 17 oktober 2009 om 10:36


Andere publicaties op Racingworld.be...