Ekström tot 2008 bij Audi!

Enkele dagen nadat Audi AG onthulde dat het in de DTM actief zal blijven tot 2008, maakte de constructeur de contractverlening met Mattias Ekström openbaar. De DTM kampioen van 2004 blijft dus een fabriekspiloot van de constructeur met de vier ringen. Dr Wolfgang Ullrich is alvast blij met de contractverlenging: "Mattias is ongelooflijk snel, en is daarnaast ook een leuke rijder. Hij past perfect binnen het merk Audi. We zijn blij dat hij de komende drie jaren het vaandel van Audi zal dragen."

De 27-jarige Zweed is één van de beste touringcar piloten van de wereld. Ook hij is blij met zijn contractverlenging: "Ik ben erg tevreden dat we kunnen verder bouwen op deze succesvolle langetermijn relatie. We hebben een sterke basis gelegd voor een plan op lange termijn. Mijn eerste doel heb ik voor ogen: de DTM titel terug naar Audi halen in 2006."

Mattias Ekström werd op 14 juli 1978 geboren in Falun, Zweden. Hij woont samen met de Zweede Tina Thörner, die ook actief bezig is in de autosport. Ekström startte zijn carrière op vijftienjarige leeftijd. Amper zes jaar na zijn debuut kroonde hij zich tot Zweeds touringcar kampioen met een Audi A4 quattro. Sinds zijn debuut in de DTM in 2001 heeft hij steeds de kleuren van Audi verdedigd. In 2004 won hij als jongste piloot uit de geschiedenis van de DTM de titel. In 2005 werd hij op het nippertje verslagen en moest hij zich tevredenstellen met de titel van vice-kampioen.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op donderdag 29 december 2005 om 22:11


Andere publicaties op Racingworld.be...