Audi pakt de dubbel in Hockenheim - Zware crash in de eerste ronde

De wedstrijd begon op dramatische wijze, na een incident in de eerste ronde. Nadat Tom Kristensen een klein contact had met Timo Scheider, ging de Deen rond zijn as. Drie wagens konden zijn Audi niet ontwijken: Alexandre Prémat, Susie Stoddart en Adam Carroll. Kirstensen en Prémat werden afgevoerd naar het ziekenhuis voor een check-up. De racedirectie gaf een code rood en brak de wedstrijd af. Om 14u34 ging het licht opnieuw op groen om te racen.

Het DTM-seizoen is voor Audi goed begonnen. Het team uit Ingolstadt pakte de dubbel op de Hockenheimring. Mattias Ekström stuurde zijn Audi A4 DTM naar de overwinning, voor merkgenoot Martin Tomczyck. Voor Ekström, de DTM kampioen van 2004, was het zijn tiende overwinning in dit kampioenschap. Bruno Spengler, die de race aanvatte van op de pole, moest zich tevredenstellen met de derde plaats. De manier waarop Spengler de derde plaats pakte was echter niet zo koosjer. In de laatste ronde duwde hij Timo Scheider aan de kant en ging zo met de bronzen medaille aan de haal. Gevolg was een diskwalificatie van Spengler, waardoor Daniel la Rosa de derde plaats in de schoot geworpen kreeg.

Alexandros Margaritis eindigde de race als vierde, voor het nieuwe DTM-wonderkind. Paul di Resta maakte op zaterdag een sensationeel debuut in de DTM. Na een fantastische kwalificatiesessie mocht hij op zondag op de tweede startrij postvatten. Met een twee jaar oude bolide wist hij het maximum uit de brand te slepen op raceday. De vijfde plek werd zijn deel van de koek. Green eindigde zesde, voor Schneider en Paffett.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op dinsdag 24 april 2007 om 08:58


Andere publicaties op Racingworld.be...