Häkkinen op de pole in Oschersleben - Ickx laatste

Mika Häkkinen heeft de pole gepakt voor de tweede DTM-race van het seizoen. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 was in Oschersleben zeven hondersten van een seconde sneller dan Audi-piloot Mike Rockenfeller. De Canadees Bruno Spengler start morgen van op de tweede rij en krijgt naast zich het gezelschap van Mattias Ekström. Ook op de derde rij blijft het Mercedes-Audi. Jamie Green klokte de vijfde tijd, voor Timo Scheider.

Mika Häkkinen: "Het is al een tijdje geleden dat ik nog vooraan op de grid heb gestaan. Hierdoor geeft mijn pole positie mij heel veel voldoening, zeker na de pech die ik heb gekend in Hockenheim; we hebben getoond dat we er terug staan. Ik heb laten zien wat ik van mijzelf verwacht; op dit elan kan ik tijdens de race ook doorgaan."

Teleurstellend verliep de kwalificatie voor Frank Biela. De viervoudig Le Mans-winnaar was de traagste piloot achter het stuur van een 2007-auto. Biela slaagde er niet in zijn Audi A4 ongehavend door de eerste heat te loodsen. De Duitser plaatste zijn bolide na een dikke tien minuten in de bandenmuur en dient de race hierdoor vanop de voorlaatste startrij aan te vatten. Hij wist echter wel Stoddart en onze landgenote Vanina Ickx achter zich te houden. Beiden klokten respectievelijk een tijd van 1:23.897 en 1:24.468.

MK/MW


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op zaterdag 05 mei 2007 om 15:44


Andere publicaties op Racingworld.be...