Peugeot wint opnieuw - Opgave voor Franchi - Gordon Team zesde

Peugeot Sport is nog niet helemaal klaar voor de fameuze 24 Heures du Mans. De Franse constructeur zegevierde voor de tweede maal op rij in de Le Mans Series... maar dat verliep niet zonder slag of stoot. De koppeling en de transmissie baren het team nog steeds zorgen. De LMP1-proto is intrinsiek snel, maar de betrouwbaarheid staat nog niet helemaal op punt. Tot op heden heeft het Team Peugeot Total nog geen volledige 24-uren simulatie kunnen afwerken. Met nog één maand te gaan voor de start van de 24 Heures du Mans, hebben de Fransen nog werk voor de boeg.

In Valencia stonden de beide Peugeots opnieuw op de eerste startrij. Pedro Lamy en Stephane Sarrazin brachten de bolide heelhuids naar de finish en wonnen met drie ronden voorsprong op de Charouz Lola. Swiss Spirit, met Alexander-Deletraz-Fassler, eindigde derde. De Dome van Racing for Holland haalde de zwart-wit geblokte vlag niet.

In LMP2 ging de overwinning naar het Quifel ASM Team. De Spaans-Portugese formatie eindigde zevende algemeen. Bij het overschrijden van de finishlijn hadden Amaral-De Casto-Burgeno een voorsprong van twee ronden op de Courage van Soulnier Racing. De Bruichladdich Radical finishte derde, op amper zes seconde van de Soulnier-Courage.

GT1 blijft een kolfje naar de hand van ORECA. De Saleen S7-R van de Franse tuner blijft superieur. Zelfs de Racing Box Saleen, die tweede eindigde, moest twee ronden toegeven op Ortelli en Ayari. De Aston Martin DBR-9 van Larbre Competition, met aan het stuur Bouchut-Gardel-Gollin, sloot de tweede LMS-manche als derde af. De andere AM van Larbre moest de strijd staken. Opnieuw een nulscore voor onze landgenoot Greg Franchi.

Waar de Ferrari's in het FIA GT kampioenschap met de prijzen lopen, was het in Valencia de beurt aan Porsche. Marc Lieb en Xavier Pompidou zegevierden met de Felbermayr-Proton Porsche 997 GT3 RSR, voor de Ferrari 430 #96 van Virgo Motorsport. Alex Caffi en Denny Zardo eindigden derde in LMGT2 met de Ferrari 430 van Scuderia Villorba. Onze landgenoten van Ice Pol Racing / Team Gordon eindigden zesde.

De piloten bleven foutloos en GPC presteerde uitstekend tijdens de pitstops, waardoor de Ferrari F430 GT2 van Lambert, Lefort en Palttala in de hiërarchie kon opklimmen. Bovendien was de wagen van Gordon de best geklasseerde wagen van het team GPC. "Dit resultaat komt precies op het juiste moment," vervolgde Christian Lefort. "Na de tegenslag in Monza, hadden we een opsteker nodig. Die sterke prestatie hebben we te pakken. Ik denk dat ons seizoen vandaag hier in Valencia pas echt begonnen is. Dat is een goed voorteken voor de rest van het seizoen. Het kampioenschap gaat op 1 juli verder op de Nürburgring, een omloop die onze Ferrari goed moet liggen."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in LMS op maandag 07 mei 2007 om 14:18


Andere publicaties op Racingworld.be...