Ook SRT met volledige Belgische line-up naar Total 24 Hours of Spa!

Over enkele weken treedt het Belgische Selleslagh Racing Team voor de vijfde opeenvolgende maal met een Corvette C5-R in de 24 uur van Spa aan. Het Belgische team was het eerste privé-team ter wereld om het te duchten wapen van Pratt & Miller te runnen en om dit lustrum op gepaste wijze te vieren, doet SRT dit jaar beroep op vier Belgen. "Een van mijn belangrijkste ambities dit seizoen was om met een volledig Belgisch team richting de 24 uur van Spa te trekken", legt Patrick Selleslagh uit. "De keuze is uiteindelijk op Damien Coens, Marc Duez, Maxime Soulet en Steve Vanbellingen gevallen en samen vormen zij een sterk en homogeen team. Bovendien komen ze uit alle regio's van ons land wat de Belgische identiteit van het team nog eens extra in de verf zet. Wij koesteren gezonde ambities. Laat ons zeggen dat de top-10 een must is en elke plaats die we dichter bij de top-5 eindigen een zege op zich is."

Het team bestaat eigenlijk uit twee duo's, eenerzijds de Leuvenaar Steve Vanbellingen en de Brusselaar Damien Coens en anderzijds Marc Duez en Maxime Soulet. Vanbellingen en Coens vormen samen het KS Motorsport-topduo in de Belgian Touring Car Series en hebben er al heel wat deelnames in de 24 uur van Spa opzitten. "Ons project is enerzijds te danken aan Castalia Springs Limited, de persoonlijke sponsor van Damien, en anderzijds aan de Belgian Grand Prix Champ Car, die op 24, 25 en 26 op het circuit van Zolder plaatsvindt, waarmee ik een overeenkomst bereikt heb. Maar ook DHL doet een inspanning op om dit project te laten slagen."

Waarom Champ Car mee in het 24-uursproject stapt, legt Steve ook kort uit. "Champcar gelooft in dit project door de unieke combinatie van een Belgische component - het team en de rijders - en een Amerikaanse component - de Corvette C5-R-. Deze entente is ook net waar zij voor staan: een Amerikaans topproduct, de Champ Car op een Belgisch circuit, met een Belgische toprijder", legt Steve Vanbellingen uit. "Damien en ik zitten op dezelfde golflengte, dat komt zeker tot uiting in onze samenwerking binnen de BTCS en samen met het andere duo, Marc Duez en Maxime Soulet moeten we einde juli ver kunnen komen. We moeten in de beginfase van de race niet trachten het tempo van de toppers uit de FIA GT te volgen, maar we gaan wel verstandig rijden en zodoende naar voor opschuiven."

Ook Marc Duez en Maxime Soulet zijn uitermate tevreden. "We hebben allebei al meerdere malen voor SRT gereden en niet zonder succes", lacht de ervaren Duez. "Samen wonnen we de 24 uur van Zolder in 2006 en zelf finishte ik al zevende in de 24 uur van Spa in 2005. Ik ben blij dat we dit opnieuw kunnen proberen, ondermeer dankzij de steun van Gordon finest Beers. Gordon is bovendien een Belgische sponsor, wat perfect in dit plaatje past. Dit is een op en top Belgisch verhaal en ik hoop dat we dan ook op de steun van het Belgische publiek kunnen rekenen. Het is niet ieder jaar mogelijk om volledige Belgische teams in topwagens aan de start te brengen!"

Maxime Soulet is de junior van de Belgische ploeg. "Ik heb vorig seizoen samen met Marc en SRT de 24 uur van Zolder gewonnen, wat een fantastische ervaring was. Mijn ambitie is om zondagnamiddag op een sterke plaats over de finishlijn te rijden en de goede band die ik met het team heb nog te versterken!"

SRT press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op zaterdag 23 juni 2007 om 10:03


Andere publicaties op Racingworld.be...