Total 24 Hours of Spa: voorbeschouwing Luc Alphand Aventures

Ontegensprekelijk is het de hoofdmoot van het FIA GT seizoen: de Total 24 Hours of Spa, de top van het wereldkampioenschap in de GT Racerij, met de diverse GT1, GT2 en GT3 bolides aan de start. Dat alles samen met de nieuwe installaties in Spa-Francorchamps, nu nog steeds het mooiste circuit ter wereld, trekt de toppers uit de endurance racerij aan. Maserati, Aston Martin en Corvette, uitgedaagd door diverse ander merken, verschijnen aan de start. Vooral de Amerikaanse topper Corvette wil scoren in Europa, met een zege van een Europese wagen op het vaste continent. Met de aanwezigheid van het team van Alphand Aventure de Luc Alphand, die een C6.R zal inzetten tijdens de etmaalrace in Spa, is de constructeur uit het 'Westblok' dan ook zeer tevreden. Temeer daar de officiële Corvette rijders Olivier Beretta en Oliver Gavin de wagen zullen delen met de Belgen Vincent Vosse en Greg Franchi...

Afgelopen maandag konden de teams al eens testen, al gooide de regen diverse malen roet in het eten. Toch voelden de vier rijders van de Amerikaanse bolide, bijgestaan door enkele ingenieurs uit de ateliers van Pratt & Miller, de officiële Corvette vertegenwoordiger over de Grote Plas, zich bij de pinken. "Het is niet per toeval dat we dit voor elkaar hebben gekregen", verklaart Vincent Vosse. "Ik droomde er al lang van om eens te kunnen winnen aan het stuur van een Maserati, maar Luc Alphand deed me een voorstel dat ik niet kon weigeren. Ploeg vormen met Olivier Beretta en Oliver Gavin: je kan er enkel maar van dromen. En daarbij kan ik ook nog eens mijn 'poulain' Greg Franchi betrekken... Wat wens je meer? Hij bewees al tijdens de 12U BTCS van Spa uit het goede hout te zijn gesneden..."

"Met zo'n viertal, en met het team van Alphand Aventure rekenen we dan ook tot de favorieten te behoren," aldus Olivier Beretta. "De wagen is deze die een jaar terug de 24 Hours of Le Mans gedomineerd heeft, en beschikt dus over alle voordelen die men maar kan wensen op endurance gebied. Ik wil zeer graag de 24 Hours of Spa winnen en deze aan mijn palmares toevoegen. Met dit team moeten we daartoe in staat geacht worden. Oliver Gavin ken ik natuurlijk 'door en door', en ook Vincent en Greg zijn geen onbekenden voor mij. Bovendien kennen zij de omloop als hun broekzak..."

Snel en betrouwbaar: het zijn twee belangrijke factoren tijdens een etmaalrace. Toch kan de ploeg van Philippe Poincloux hier nog enkele voordelen aan toevoegen. "Tijdens een wedstrijd over 24 Uren kan alles gebeuren", herinnert ons Olivier Beretta. "Natuurlijk behoren wij tot de favorieten, en zal iedereen zich blind staren op ons. Maar dat is ook het geval bij diverse van onze tegenstrevers. Het is dus aan ons om het verschil te maken, en met détails is dit perfect mogelijk op dit mooie circuit, waar ook de weersomstandigheden een bepalende rol kunnen spelen. Dat mochten we zelfs vandaag al merken..."

Na al een hoofdrol te hebben gespeeld in de Le Mans Series dit jaar, knapte LAA vooral knap werk op tijdens de 24 Heures du Mans, waar ze 12de algemeen eindigden. In onze Belgische Ardennen wordt dan ook van hen een goede prestatie verwacht. Chrysler, Porsche, Ferrari en Maserati mogen dan wel de lauweren weggekaapt hebben de afgelopen jaren: dit jaar wordt er wel degelijk op een Corvette gerekend, en waarom niet deze van Luc Alphand Aventure. Dat het geheel vonken zal geven: dat moge duidelijk zijn!

LAA press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 13 juli 2007 om 12:04


Andere publicaties op Racingworld.be...