ALMS: Lienhard en Theys met Maserati MC12 in Generac 500 - Road America

Fredy Lienhard heeft een Maserati MC12 gekocht. Samen met onze landgenoot Didier Theys zal Lienhard deelnemen aan de ALMS-wedstrijd; de Generac 500 te Road America. De Zwitser kocht chassisnummer ZAMDF44B000024053 vorig jaar, voor zijn privécollectie. Het team heeft de auto in juni een halve dag aan de tand gevoeld, zodat de privateers konden zien welk potentieel de auto heeft. De Corvette's aanvallen zal er voor Theys en Lienhard waarschijnlijk niet inzitten.

"Ik heb geen idee hoe competitief we zullen zijn in vergelijking met de fabrieksauto's", vertelde Theys. "Ze hebben zoveel ervaring, en ze hebben fabriekssteun. Wij zijn een klein privéteam. Ik ben weinig ervaring met de huidige generatie van GT-wagens, maar ik ben positief over de Maserati. In de korte tijd die ik achter het stuur zat, heb ik genoten. Het wordt een nieuwe ervaring voor mij."

"Het wordt een uitdaging voor ons. Het is een uitdagend circuit", aldus Lienhard, die overigens nog vertelde dat de auto mogelijk ook ingezet wordt in Petit Le Mans. De derde piloot zou dan waarschijnlijk Eric van de Poele worden.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Internationaal op donderdag 02 augustus 2007 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...