Vanina Ickx stopt met DTM

Afgelopen weekend heeft Vanina Ickx in Hockenheim haar laatste DTM wedstrijd gereden. Na twee jaar verdwijnt onze landgenote uit de DTM. Ook haar contract met Audi wordt niet verlengd.

Vanina Ickx: "Dat was iets héél speciaals: ik kwam in dezelfde ronde aan als de winnaar, Audi werd kampioen en ik beleefde een héél speciaal gevoel, dit was mijn laaste DTM-race. Dit waren de 2 hardste en meest veeleisende jaren van mijn carrière. Dit is ook het einde van mijn lidmaatschap in een grote familie en van een mooie droom."

Wat Vanina in de toekomst gaat doen, is nog niet duidelijk. De dochter van voormalig Formule-1 rijder Jacky Ickx nam in het verleden deel aan onder meer manches in de BMW Compact Cup, de Procar, de LMES (welke onder meer haar uiteindelijk het DTM-zitje opleverden), het Formula X-kampioenschap en de Porsche Supercup. Daarnaast verscheen ze meermaals aan de start van de Dakar-rally, de 24 Hours of Spa en de 24 Hours of Le Mans en scoorde ze in het FIA GT-kampioenschap een overwinning in de klasse.

Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in DTM op dinsdag 16 oktober 2007 om 20:08