Mugello: derde opeenvolgende pole voor Scheider

In de kwalificatiesessie voor de derde DTM-wedstrijd van het seizoen, in Mugello, stond er opnieuw geen maat op Timo Scheider. De Audi-rijder zette in de laatste seconde van de sessie de besttijd neer, door het Italiaanse circuit af te malen in 1:43,079 – ruim drie tienden sneller dan zijn concurrenten. Voor de jonge Duitser is dit zijn vijfde pole in de DTM, en de achtste opeenvolgende voor Audi. Wat de kwalificatie betreft, heeft Mercedes duidelijk nog wat werk voor de boeg!

Naast Scheider vinden we op de eerste rij de Brit Jamie Green. Meervoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen en zijn Audi-collega Mattias Ektröm delen de tweede rij. De derde rij ging volledig naar Meredes, met Paul di Resta die de vijfde tijd klokte, voor Bruno Spengler. Bernd Scheider kwam niet verder dan de zevende plaats, net voor de 'jahreswagen' van Markus Winkelhock.

Scheider is in elk geval opgetogen met zijn pole: "Ik had getekend voor een plek op de tweede of derde rij, gezien het balast. Maar toen ik de pits uitreed voelde ik dat er meer inzat. Ik heb mijn banden gespaard in de uitronde, en pas op het laatste moment ben ik gaan aanvallen. Een strategie die heeft uitbetaald."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op zaterdag 03 mei 2008 om 23:47


Andere publicaties op Racingworld.be...