Nurburgring: Schneider zegeviert in de Eifel - Schumacher pakt eerste punt!

Veni, vedi, vinci. Hij kwam, hij zag, hij overwon. Meervoudig DTM-kampioen Bernd Schneider heeft de zevende wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. Op de Nurburgring kon niemand aan de snelheid van de Duitser tippen. Een tactisch slimme wedstrijd maakte dat Schneider de wedstrijd domineerde. De Mercedes-rijder won de wedstrijd voor zijn merkgenoten Paul di Resta en Jamie Green. Het succes voor het merk met de ster werd compleet gemaakt door de vierde plaats van Gary Pafett.

Schneider gokte en gokte goed. Zijn HWA team besliste om hem in de eindfase buiten te laten op slicks, terwijl de regen neerdaalde over het Eifelgebied. Paul di Resta, op dat moment tweede, werd binnengeroepen voor regenbanden. di Resta viel terug, maar kon zich opnieuw opwerken tot de tweede plek. Beste Audi-piloot was Timo Scheider, die zich moest tevredenstellen met de vijfde plaats. Mattias Ekstrom en Bruno Spengler kwamen als zesde en zevende over de streep voor Ralf Schumacher, die op de Nurburgring zijn eerste DTM-punt scoorde.

Na zeven wedstrijden leidt Scheider de strijd om het kampioenschap met 44 punten, voor Jamie Green (40 punten) en Mattias Ekström (38 punten).


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op maandag 28 juli 2008 om 19:01


Andere publicaties op Racingworld.be...